Hoofdgerecht

Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten

Een evenwichtig en gezond recept om brandend maagzuur (reflux) te voorkomen.

Ingrediënten
4 personen
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 2 courgette
  • 400 g geschraapte worteltjes
  • 2 bosje lente-uitjes
  • 8 el sojaroom
  • 2 tl mosterd
  • 6 el visbouillon
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • Een snufje zout
Bereiding
  1. Snijd de visfilet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in dunne reepjes (julienne).
  2. Leg de kabeljauwfilet in een stoommand. Plaats de stoommand boven een laag kokend water in of op een (stoom)pan. Leg het deksel op de pan en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. Kook ondertussen de groenten drie minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Meng vlak voordat het stoomgerecht klaar is de room in een steelpannetje met de mosterd, de visbouillon, de bieslook en een snufje zout, en verwarm alles.
  3. Schep de groenten op twee voorverwarmde borden, leg de vis erop en schep het sausje over de vis.
  4. Dien eventueel op met gekookte aardappelen.

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?