Gestoomd tongrolletje met andijvie

16 november 2016
9 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 tongfilets
4 flinterdunne reepjes wortel, geblancheerd
1 andijvie
1 eetlepel margarine
150 ml visfond
2 el sojaroom
Gehakte dille

Bereiding

  1. 1

    Rol de tongfilets op met een reepje wortel en bind lichtjes vast met keukentouw.

  2. 2

    Stoom de rolletjes vis 5 minuten.

  3. 3

    Stoof de andijvie kort aan in de margarine en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voor de saus: breng de visfond aan de kook en laat deze inkoken, roer er de soyaroom onder en kruid met dille, peper en zout.

  5. 5

    Schik het tongrolletje op de andijvie en nappeer de saus erover.

  6. 6

    Werk af met een takje dille.

Voedingswaarden

Energie: 499 kJ / 120 kcal
Eiwitten: 19,50g
Vetten: 3,40g
waarvan verzadigd: 0,68g
Koolhydraten: 1.60g
waarvan suiker: 0,80g
Vezels: 2,40g
Natrium: 0,26g