Hoofdgerecht

Gestoomd tongrolletje met andijvie

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingrediënten
4 personen
  • 4 tongfilets
  • 4 flinterdunne reepjes wortel, geblancheerd
  • 1 andijvie
  • 1 eetlepel margarine
  • 150 ml visfond
  • 2 el sojaroom
  • Gehakte dille
Bereiding
  1. Rol de tongfilets op met een reepje wortel en bind lichtjes vast met keukentouw.
  2. Stoom de rolletjes vis 5 minuten.
  3. Stoof de andijvie kort aan in de margarine en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voor de saus: breng de visfond aan de kook en laat deze inkoken, roer er de soyaroom onder en kruid met dille, peper en zout.
  5. Schik het tongrolletje op de andijvie en nappeer de saus erover.
  6. Werk af met een takje dille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
499 kJ
Energie (kcal): 
120 kcal
Eiwitten: 
19,50 g
Vetten: 
3,40 g
waarvan verzadigd: 
0,68 g
Koolhydraten: 
1,60 g
waarvan suiker: 
0,80 g
Vezels: 
2,40 g
Natrium: 
0,26 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?