Gestoomd tongrolletje met andijvie
Ingredienten voor 4 personen
4 tongfilets
4 flinterdunne reepjes wortel, geblancheerd
1 andijvie
1 eetlepel margarine
150 ml visfond
2 el sojaroom
Gehakte dille
Bereiding
-
1
Rol de tongfilets op met een reepje wortel en bind lichtjes vast met keukentouw.
-
2
Stoom de rolletjes vis 5 minuten.
-
3
Stoof de andijvie kort aan in de margarine en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Voor de saus: breng de visfond aan de kook en laat deze inkoken, roer er de soyaroom onder en kruid met dille, peper en zout.
-
5
Schik het tongrolletje op de andijvie en nappeer de saus erover.
-
6
Werk af met een takje dille.
Voedingswaarden
Energie:
499 kJ
/
120 kcal
Eiwitten:
19,50g
Vetten:
3,40g
waarvan verzadigd: 0,68g
waarvan verzadigd: 0,68g
Koolhydraten:
1.60g
waarvan suiker: 0,80g
waarvan suiker: 0,80g
Vezels:
2,40g
Natrium:
0,26g