Adobe Stock
Op zoek naar ontbijtinspiratie? Dit heerlijke recept met pompelmoes, granola en yoghurt is gezond en ideaal voor een rustige weekenddag.
Ingrediënten
4 personen- 2 pompelmoezen (420 g)
- 20 g ongezouten pistachenoten
- 2 eetlepels granola (30 g)
- 2 koffielepels vloeibaar zoetmiddel (9 g)
- 1 limoen (60 g)
- 4 eetlepels Griekse natuuryoghurt of sojayoghurt (ongezoet) (40 g)
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Snijd de pompelmoezen doormidden, maak het vruchtvlees wat los met een mesje en snijd er partjes in (niet door de schil snijden). Tip: om je pompelmoes rechtop te laten staan, kan je een heel klein stukje van de bolle kant afsnijden.
- Hak de pistachenoten en de granola fijn met een mes.
- Leg de gehalveerde pompelmoezen in een ovenschaal en verdeel de granola erover.
- Voeg wat vloeibaar zoetmiddel toe en laat ze 3 minuten grillen op 180°C.
- Rasp ondertussen de limoenschil (zeste) en meng onder de yoghurt. Serveer bij de pompelmoes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
446 kJEnergie (kcal):
107 kcalEiwitten:
2,90 gVetten:
2,50 gwaarvan verzadigd:
0,30 gKoolhydraten:
11,50 gwaarvan suiker:
7,20 gVezels:
3,30 gNatrium:
0,00 gBronnen
VTM Koken