Ontbijt

Geroosterde pompelmoes met granola en yoghurt

Adobe Stock

Op zoek naar ontbijtinspiratie? Dit heerlijke recept met pompelmoes, granola en yoghurt is gezond en ideaal voor een rustige weekenddag. 

Ingrediënten
4 personen
  • 2 pompelmoezen
  • 20 g ongezouten pistachenoten
  • 2 eetlepels granola
  • 2 koffielepels vloeibaar zoetmiddel
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels Griekse natuuryoghurt of sojayoghurt (ongezoet)
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de pompelmoezen doormidden, maak het vruchtvlees wat los met een mesje en snijd er partjes in (niet door de schil snijden). Tip: om je pompelmoes rechtop te laten staan, kan je een heel klein stukje van de bolle kant afsnijden.
  3. Hak de pistachenoten en de granola fijn met een mes.
  4. Leg de gehalveerde pompelmoezen in een ovenschaal en verdeel de granola erover.
  5. Voeg wat vloeibaar zoetmiddel toe en laat ze 3 minuten grillen op 180°C.
  6. Rasp ondertussen de limoenschil (zeste) en meng onder de yoghurt. Serveer bij de pompelmoes.
Bronnen

VTM Koken

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?