Geroosterde pompelmoes met granola en yoghurt

18 december 2020
26 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

2 pompelmoezen (420 g)
20 g ongezouten pistachenoten
2 eetlepels granola (30 g)
1 limoen (60 g)
4 eetlepels Griekse natuuryoghurt of sojayoghurt (ongezoet) (40 g)

Bereiding

  1. 1

    Verwarm je oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Snijd de pompelmoezen doormidden, maak het vruchtvlees wat los met een mesje en snijd er partjes in (niet door de schil snijden). Tip: om je pompelmoes rechtop te laten staan, kan je een heel klein stukje van de bolle kant afsnijden.

  3. 3

    Hak de pistachenoten en de granola fijn met een mes.

  4. 4

    Leg de gehalveerde pompelmoezen in een ovenschaal en verdeel de granola erover.

  5. 5

    Voeg wat vloeibaar zoetmiddel toe en laat ze 3 minuten grillen op 180°C.

  6. 6

    Rasp ondertussen de limoenschil (zeste) en meng onder de yoghurt. Serveer bij de pompelmoes.

Voedingswaarden

Energie: 446 kJ / 107 kcal
Eiwitten: 2,90g
Vetten: 2,50g
waarvan verzadigd: 0,30g
Koolhydraten: 11.50g
waarvan suiker: 7,20g
Vezels: 3,30g
Natrium: 0g
Bronnen

VTM Koken