Voorgerecht

Gerookte zalm hapje met rode biet

Een feestelijk gerechtje, perfect als aperitiefhapje!

Ingrediënten
4 personen
  • 140 g gerookte zalm
  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • 1/2 bosje waterkers
  • Citroen
  • 125 ml zure room
Bereiding
  1. Snij de gerookte zalm in stukjes. Snij de rode biet in blokjes en doe de zure room in een spuitzakje.
  2. Verdeel de zalm over de glaasjes en schep er de rode biet op.
  3. Dresseer met wat toefjes zure room en schep de rode biet erbij. Rasp wat citroenschil er over en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
709 kJ
Energie (kcal): 
170 kcal
Eiwitten: 
9,10 g
Vetten: 
13,10 g
waarvan verzadigd: 
6,90 g
Koolhydraten: 
3,50 g
waarvan suiker: 
3,50 g
Vezels: 
1,10 g
Natrium: 
0,46 g

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?