Hoofdgerecht

Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten

Gezond eten met diabetes is gelijk aan gezond eten voor iedereen. Apart koken is dus niet nodig! We geven je graag een paar ‘gezonde’ recepten, namelijk arm aan suiker, verzadigde vetten maar wél vezelrijk.

Ingrediënten
4 personen
  • 240 g zilvervliesrijst
  • peper en zout
  • 400 g broccoliroosjes
  • 200 g wortelen
  • 200 g groene boontjes
  • 200 g erwtjes
  • 200 g champignons
  • 4 teentje knoflook
  • 2 kleine uien
  • 320 g kippenvlees (liefst van de bouten)
  • 4 tl arachideolie
  • 4 eiwitten
Bereiding
  1. Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.
  2. Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de knoflook en de ui.
  4. Snijd de kip in reepjes.
  5. Verwarm de olie en fruit de knoflook en ui even aan.
  6. Voeg dan de kip en groenten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
  7. Voeg daarna de rijst toe en bak nog even door.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Roer er tot slot het eiwit door, laat nog even bakken en serveer.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?