Bijgerecht

Fruitige currysaus

Een exotisch en gezond sausje. 

Ingrediënten
4 personen
  • 200 g appelen 
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 4 dl gevogeltebouillon ontvet 
  • currypoeder
  • peper
  • Instant maïszetmeel
  • 1 dl sojaroom
Bereiding
  1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. 
  2. Snipper de look en snij de ui fijn. 
  3. Stoof de ui en appelen samen in olijfolie. 
  4. Voeg de versnipperde knoflook en de currypoeder erbij en stoof ongeveer 5 min. verder aan. 
  5. Voeg de gevogeltebouillon erbij en laat lichtjes doorkoken.  
  6. Kruid de saus met peper. 
  7. Mix de saus met een staafmixer tot een gladde structuur. 
  8. Bind de saus met Instant maïszetmeel, indien nodig of volgens de gewenste dikte en laat ongeveer 2 min. doorkoken.
  9. Voeg op het einde de sojaroom toe. 
Bronnen

Afgeleid recept uit het kookboek ‘Zorgzaam koken’.  

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?