Frambozen yoghurtijs

4 oktober 2017
15 oktober 2023

Ingredienten voor 4 personen

300 g frambozen (vers of diepgevroren)
100 g kristalsuiker
400 g volle frambozenyoghurt
100 g eiwit
100 g ongeklopte slagroom

Bereiding

  1. 1

    Pureer de frambozen in een blender of met een staafmixer tot een zacht geheel.

  2. 2

    Druk het mengsel door een zeef in een kom om de pitjes te verwijderen.

  3. 3

    Voeg suiker toe en meng goed door elkaar.

  4. 4

    Meng de frambozenyoghurt en de natuuryoghurt door het frambozenmengsel.

  5. 5

    Klop het eiwit tot sneeuw en klop de slagroom stijf.

  6. 6

    Schep eerst de slagroom door het yoghurtmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.

  7. 7

    Doe het mengsel in een laag diepvriesbakje, dek af, en zet twee uur in de vriezer.

  8. 8

    Klop vervolgens met een klopper om de ijskristallen te breken en er een zacht geheel van te maken.

  9. 9

    Laat het geheel minstens vier uur in de vriezer stevig worden. Zet het ijs dertig minuten voor het serveren in de koelkast om het zachter te laten worden.

Voedingswaarden

Energie: 1494 kJ / 362 kcal
Eiwitten: 8,80g
Vetten: 14,40g
waarvan verzadigd: 10,60g
Koolhydraten: 45.60g
waarvan suiker: 44,90g
Vezels: 6,10g
Natrium: 0,11g