Dessert

Frambozen yoghurtijs

Ingrediënten
4 personen
  • 300 g frambozen (vers of diepgevroren)
  • 100 g kristalsuiker
  • 400 g volle frambozenyoghurt
  • 140 g volle yoghurt
  • 100 g eiwit
  • 100 g ongeklopte slagroom
Bereiding
  1. Pureer de frambozen in een blender of met een staafmixer tot een zacht geheel.
  2. Druk het mengsel door een zeef in een kom om de pitjes te verwijderen.
  3. Voeg suiker toe en meng goed door elkaar.
  4. Meng de frambozenyoghurt en de natuuryoghurt door het frambozenmengsel.
  5. Klop het eiwit tot sneeuw en klop de slagroom stijf.
  6. Schep eerst de slagroom door het yoghurtmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
  7. Doe het mengsel in een laag diepvriesbakje, dek af, en zet twee uur in de vriezer.
  8. Klop vervolgens met een klopper om de ijskristallen te breken en er een zacht geheel van te maken.
  9. Laat het geheel minstens vier uur in de vriezer stevig worden. Zet het ijs dertig minuten voor het serveren in de koelkast om het zachter te laten worden.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?