Frambozen yoghurtijs
Ingredienten voor 4 personen
300 g frambozen (vers of diepgevroren)
100 g kristalsuiker
400 g volle frambozenyoghurt
100 g eiwit
100 g ongeklopte slagroom
Bereiding
-
1
Pureer de frambozen in een blender of met een staafmixer tot een zacht geheel.
-
2
Druk het mengsel door een zeef in een kom om de pitjes te verwijderen.
-
3
Voeg suiker toe en meng goed door elkaar.
-
4
Meng de frambozenyoghurt en de natuuryoghurt door het frambozenmengsel.
-
5
Klop het eiwit tot sneeuw en klop de slagroom stijf.
-
6
Schep eerst de slagroom door het yoghurtmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
-
7
Doe het mengsel in een laag diepvriesbakje, dek af, en zet twee uur in de vriezer.
-
8
Klop vervolgens met een klopper om de ijskristallen te breken en er een zacht geheel van te maken.
-
9
Laat het geheel minstens vier uur in de vriezer stevig worden. Zet het ijs dertig minuten voor het serveren in de koelkast om het zachter te laten worden.
Voedingswaarden
Energie:
1494 kJ
/
362 kcal
Eiwitten:
8,80g
Vetten:
14,40g
waarvan verzadigd: 10,60g
waarvan verzadigd: 10,60g
Koolhydraten:
45.60g
waarvan suiker: 44,90g
waarvan suiker: 44,90g
Vezels:
6,10g
Natrium:
0,11g
Bronnen