Met een overschotje gekookte aardappel maak je heerlijk flatbread, een veelzijdig bijgerecht waar je eindeloos mee kan experimenteren. Beleg met hummus en gegrilde groenten als volwaardige lunch.
- 500 g aardappelen
- 120 g bloem
- extra bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl nootmuskaat
- 2 lente-uitjes (gesnipperd)
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngesnipperd)
- 2 el knoflookolie
- Gebruik het restje gekookte aardappelen of kook de rauwe aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Pureer de gekookte aardappelen.
- Voeg de bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat, olie en lente-ui toe. Meng eerst met een lepel en kneed daarna met de hand. Voeg eventueel extra bloem toe, tot het deeg niet meer kleeft.
- Verdeel in delen, 2 delen per persoon, en rol tot balletjes. Leg elk balletje tussen twee vellen bakpapier en rol er met een deegrol over tot je platte pannenkoekjes krijgt van ongeveer 1 cm dikte.
- Doe een klein beetje olie in een anti-kleefpan. Bak de pannenkoekjes eerst op het bakpapier. Verwijder het bovenste papiertje. Draai om en verwijder ook het andere papiertje, bak goudbruin in ongeveer 2-4 minuten.
- Borstel de pannenkoekjes in met een beetje knoflookolie en strooi er de verse kruiden over.
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)