Hoofdgerecht

Fazant met witloof en peterselieaardappeltjes

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingrediënten
4 personen
  • 2 fazantenborsten (ca. 500 g)
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • 2 dl ontvette kippenbouillon
  • 1 dl light room of sojaroom
  • 600 g aardappelen
  • 800 g witloof
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • Peper, nootmuskaat, eventueel snuifje zout
  • Gehakte peterselie
Bereiding
  1. Stoof het witloof in 2 eetlepels margarine en kruid met peper, nootmuskaat.
  2. Kook de aardappeltjes gaar en meng ze met de gehakte peterselie.
  3. Kruid de fazant met peper en zout.
  4. Bak de fazantborsten mooi bruin langs de velkant (5 minuten) in 2 eetlepels margarine en laat ze dan nog 3 minuten aan de andere kant bakken.
  5. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
  6. Blus de pan met kippenbouillon, voeg de mosterd toe en de light room. Laat de saus inkoken.
  7. Serveer de fazant met de saus, gestoofd witloof en gekookte peterselieaardappeltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1868 kJ
Energie (kcal): 
444 kcal
Eiwitten: 
37,60 g
Vetten: 
18,20 g
waarvan verzadigd: 
4,02 g
Koolhydraten: 
29,00 g
waarvan suiker: 
6,60 g
Vezels: 
6,40 g
Natrium: 
0,77 g
Bronnen

Recept VTM Koken - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?