Hoofdgerecht

Eenpansgerecht met pangasiusfilet

Een makkelijk lactosevrij eenpansgerecht met zuiderse pangasiusfilet.

Ingrediënten
4 personen
  • 4 pangasiusfilets (150 g/stuk)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten of 1 blik (400 ml) tomatenstukjes
  • 1 kleine courgette of aubergine
  • 2 wortelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g geschilde aardappelen, in partjes gesneden
  • Cayennepeper, paprikapoeder en 2 koffielepels provençaalse kruidenmengeling
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
  1. Snijd alle groenten in grove stukken.
  2. Plet de knoflookteentjes en snijd fijn.
  3. Verhit de olie in een grote, diepe braadpan. Laat de ui, knoflook, paprika en wortelen even stoven tot de ui glazig is. Voeg er dan de courgette en de tomaten bij en laat al roerend even stoven samen met de kruiden. Laat ondertussen de aardappelpartjes met enkele eetlepels water beetgaar worden in de microgolfoven. Voeg de aardappelen met het kookvocht bij de groenten en laat even meestoven.
  4. Leg de pangasiusfilets op de groentenmengeling en dek af. Na 5 minuten de visfilets omkeren en nog even afgedekt laten stoven tot de vis gaar is.
  5. Leg de visfilet op voorverwarmde borden samen met de aardappel-groentenmengeling.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1391 kJ
Energie (kcal): 
331 kcal
Eiwitten: 
25,40 g
Vetten: 
9,40 g
waarvan verzadigd: 
1,94 g
Koolhydraten: 
32,70 g
waarvan suiker: 
13,10 g
Vezels: 
8,90 g
Natrium: 
0,29 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?