Eenpansgerecht met pangasiusfilet

25 november 2016
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 pangasiusfilets (150 g/stuk)
2 rode paprika’s
2 tomaten of 1 blik (400 ml) tomatenstukjes
1 kleine courgette of aubergine
2 wortelen
2 teentjes knoflook
500 g geschilde aardappelen, in partjes gesneden
Cayennepeper, paprikapoeder en 2 koffielepels provençaalse kruidenmengeling
3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Snijd alle groenten in grove stukken.

  2. 2

    Plet de knoflookteentjes en snijd fijn.

  3. 3

    Verhit de olie in een grote, diepe braadpan. Laat de ui, knoflook, paprika en wortelen even stoven tot de ui glazig is. Voeg er dan de courgette en de tomaten bij en laat al roerend even stoven samen met de kruiden. Laat ondertussen de aardappelpartjes met enkele eetlepels water beetgaar worden in de microgolfoven. Voeg de aardappelen met het kookvocht bij de groenten en laat even meestoven.

  4. 4

    Leg de pangasiusfilets op de groentenmengeling en dek af. Na 5 minuten de visfilets omkeren en nog even afgedekt laten stoven tot de vis gaar is.

  5. 5

    Leg de visfilet op voorverwarmde borden samen met de aardappel-groentenmengeling.

Voedingswaarden

Energie: 1391 kJ / 331 kcal
Eiwitten: 25,40g
Vetten: 9,40g
waarvan verzadigd: 1,94g
Koolhydraten: 32.70g
waarvan suiker: 13,10g
Vezels: 8,90g
Natrium: 0,29g