Een quinoa-slaatje voor bij de BBQ

1 juni 2016
2 december 2023

Een gezond bijgerecht om je BBQ helemaal af te maken!

Ingredienten voor 4 personen

1 kop quinoa (ca. 200 g)
2 koppen water
Een snuifje zout
250 g kerstomaatjes
100 g zwarte olijven
2 lente-uitjes
Basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. 1

    Spoel de quinoa af.

  2. 2

    Breng het water aan de kook met een beetje zout.

  3. 3

    Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat de quinoa op een zacht vuurtje gedurende 15 à 20 min garen.

  4. 4

    Halveer de kerstomaatjes en de olijven.

  5. 5

    Snijd de lente-uitjes fijn.

  6. 6

    Laat de quinoa een beetje afkoelen en meng dan de tomaatjes, olijven, lente-uitjes, olie en azijn onder de quinoa.

  7. 7

    Breng op smaak met peper en zout.

  8. 8

    Meng voor het opdienen de verse basilicum onder de salade.

  9. 9

    TIP: lekker bij de BBQ met een stukje vis of vlees en een frisse salade.

Voedingswaarden

Energie: 1183 kJ / 282 kcal
Eiwitten: 7,90g
Vetten: 9,40g
waarvan verzadigd: 1,30g
Koolhydraten: 38.60g
waarvan suiker: 3,80g
Vezels: 5,60g
Natrium: 2,84g