Een gezond bijgerecht om je BBQ helemaal af te maken!
Ingrediënten
4 personen- 1 kop quinoa (ca. 200 g)
- 2 koppen water
- Een snuifje zout
- 250 g kerstomaatjes
- 100 g zwarte olijven
- 2 lente-uitjes
- Basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
Bereiding
- Spoel de quinoa af.
- Breng het water aan de kook met een beetje zout.
- Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat de quinoa op een zacht vuurtje gedurende 15 à 20 min garen.
- Halveer de kerstomaatjes en de olijven.
- Snijd de lente-uitjes fijn.
- Laat de quinoa een beetje afkoelen en meng dan de tomaatjes, olijven, lente-uitjes, olie en azijn onder de quinoa.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng voor het opdienen de verse basilicum onder de salade.
- TIP: lekker bij de BBQ met een stukje vis of vlees en een frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1183 kJEnergie (kcal):
282 kcalEiwitten:
7,90 gVetten:
9,40 gwaarvan verzadigd:
1,30 gKoolhydraten:
38,60 gwaarvan suiker:
3,80 gVezels:
5,60 gNatrium:
2,84 g