Bijgerecht

Een quinoa-slaatje voor bij de BBQ

Een gezond bijgerecht om je BBQ helemaal af te maken!

Ingrediënten
4 personen
  • 1 kop quinoa (ca. 200 g)
  • 2 koppen water
  • Een snuifje zout
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • Basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
Bereiding
  1. Spoel de quinoa af.
  2. Breng het water aan de kook met een beetje zout.
  3. Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat de quinoa op een zacht vuurtje gedurende 15 à 20 min garen.
  4. Halveer de kerstomaatjes en de olijven.
  5. Snijd de lente-uitjes fijn.
  6. Laat de quinoa een beetje afkoelen en meng dan de tomaatjes, olijven, lente-uitjes, olie en azijn onder de quinoa.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng voor het opdienen de verse basilicum onder de salade.
  9. TIP: lekker bij de BBQ met een stukje vis of vlees en een frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1183 kJ
Energie (kcal): 
282 kcal
Eiwitten: 
7,90 g
Vetten: 
9,40 g
waarvan verzadigd: 
1,30 g
Koolhydraten: 
38,60 g
waarvan suiker: 
3,80 g
Vezels: 
5,60 g
Natrium: 
2,84 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?