Gezond en lekker recept met inspiratie uit het Midden-Oosten.
Ingrediënten
4 personen- 2 uien (ca. 230 g)
- 2 kleine rapen (ca. 140 g)
- 1 aubergine (ca. 200 g)
- 4 à 5 wortelen (ca. 500 g)
- 200 g pompoen
- 1 courgette (ca. 250 g)
- 2 verse tomaten (ca. 200 g)
- Verse koriander
- Peper
- Saffraanpoeder
- 5 eetlepels olie (50 g)
- 300 g couscous
- 400 g kipfilet
Bereiding
- Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Verhit 4 eetlepels olie.
- Voeg de fijngesnipperde uien toe en laat ze even meestoven.
- Voeg het vlees toe en laat ze gedurende 5 minuten aanbakken.
- Voeg de rapen en de wortelen toe en laat ze 5 minuten meestoven.
- Voeg de overige groenten toe, samen met de tomatenpuree, de koriander en de kruiden.
- Laat alles nog 15 minuten meestoven op een matig vuur.
- Breng het water aan de kook.
- Voeg 1 eetlepel olie toe aan het water.
- Voeg de couscous toe en laat hem gedurende 5 minuten wellen.
- Maak de couscouskorrels los met een vork.
- Dien de couscous op samen met het vlees en de groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2330 kJEnergie (kcal):
552 kcalEiwitten:
29,30 gVetten:
13,90 gwaarvan verzadigd:
4,90 gKoolhydraten:
71,90 gwaarvan suiker:
14,80 gVezels:
13,30 gNatrium:
0,90 g