Dit lekkere recept mag je maken als je last hebt van migraine. Het recept is ook geschikt voor diabetespatiënten, personen die willen vermageren en voor personen met een cholesterolbeperking.
Ingrediënten
4 personen- 140 g couscous
- ½ eetlepel currypoeder
- 2 groene paprika’s (250 g schoongemaakt)
- 200 g verse mangoblokjes
- 2 selderstengels (100 g)
- 200 g ricotta
- 60 g pistachenoten
- 200 g erwten
- 1 limoen
- 150 g kerstomaatjes
- 300 g verse spinazie
- 1eetlepel fijngehakte (of gedroogde) bieslook
- 1 eetlepel verse, grofgehakte koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g kalkoenfilet
Bereiding
- Maak de paprika’s schoon en snij ze in dunne reepjes.
- Verwijder de vezels van de selder met een dunschiller, was de stengels en snij ze in dunne bruggetjes.
- Maak de mango schoon en snij 200 g in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Kook de erwten gaar, giet ze af en zet ze aan de kant.
- Was de spinazie en de kerstomaatjes. Snij de tomaatjes in de helft.
- Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
- Verwarm een wokpan en laat de spinazie hierin slinken. Voeg de paprikareepjes en de selder toe en laat ze beetgaar worden in het vocht van de spinazie.
- Wanneer alles beetgaar is, giet dan het vocht af.
- Voeg de erwten toe en kruid met peper (en zout).
- Neem de pan van het vuur, voeg er de pistachenoten aan toe en hou alles warm.
- Meng de ricotta met de koriander, bieslook, peper en zout en zet nog eventjes koud.
- Doe de couscous en het currypoeder in een kom, schenk er 200 ml kokend water over en laat ongeveer 10 minuten afgedekt staan.
- Roer dan de couscous los met het sap van een ½ limoen, peper en zout, de halve kerstomaten en de mango.
- Schep dit door het groentemengsel en kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en currypoeder.
- Bak ondertussen de stukjes kalkoen in olijfolie en kruid met peper, zout en currypoeder.
- Schep in het midden van een bord de couscous, schik er de kalkoen op en serveer met de ricotta.
- Versier met koriander.