couscous met groenten en kalkoen couscous met groenten en kalkoen

Couscous met groenten en kalkoen

28 maart 2018
4 december 2023

Dit lekkere recept mag je maken als je last hebt van migraine. Het recept is ook geschikt voor diabetespatiënten, personen die willen vermageren, voor COPD-patiënten met ondergewicht en voor personen met een cholesterolbeperking.

Ingredienten voor 4 personen

140 g couscous
½ eetlepel currypoeder
2 groene paprika’s (250 g schoongemaakt)
200 g verse mangoblokjes
2 selderstengels (100 g)
200 g ricotta
60 g pistachenoten
200 g erwten
1 limoen
150 g kerstomaatjes
300 g verse spinazie
1eetlepel fijngehakte (of gedroogde) bieslook
1 eetlepel verse, grofgehakte koriander
2 eetlepels olijfolie
400 g kalkoenfilet

Bereiding

  1. 1

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in dunne reepjes.

  2. 2

    Verwijder de vezels van de selder met een dunschiller, was de stengels en snij ze in dunne bruggetjes.

  3. 3

    Maak de mango schoon en snij 200 g in blokjes van ongeveer 1 cm.

  4. 4

    Kook de erwten gaar, giet ze af en zet ze aan de kant.

  5. 5

    Was de spinazie en de kerstomaatjes. Snij de tomaatjes in de helft.

  6. 6

    Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

  7. 7

    Verwarm een wokpan en laat de spinazie hierin slinken. Voeg de paprikareepjes en de selder toe en laat ze beetgaar worden in het vocht van de spinazie.

  8. 8

    Wanneer alles beetgaar is, giet dan het vocht af.

  9. 9

    Voeg de erwten toe en kruid met peper (en zout).

  10. 10

    Neem de pan van het vuur, voeg er de pistachenoten aan toe en hou alles warm.

  11. 11

    Meng de ricotta met de koriander, bieslook, peper en zout en zet nog eventjes koud.

  12. 12

    Doe de couscous en het currypoeder in een kom, schenk er 200 ml kokend water over en laat ongeveer 10 minuten afgedekt staan.

  13. 13

    Roer dan de couscous los met het sap van een ½ limoen, peper en zout, de halve kerstomaten en de mango.

  14. 14

    Schep dit door het groentemengsel en kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en currypoeder.

  15. 15

    Bak ondertussen de stukjes kalkoen in olijfolie en kruid met peper, zout en currypoeder.

  16. 16

    Schep in het midden van een bord de couscous, schik er de kalkoen op en serveer met de ricotta.

  17. 17

    Versier met koriander.

Voedingswaarden

Energie: 2446 kJ / 583 kcal
Eiwitten: 41,90g
Vetten: 22,60g
waarvan verzadigd: 6,90g
Koolhydraten: 48.50g
waarvan suiker: 18,70g
Vezels: 11g
Natrium: 0,28g