Consommé met fijne groentjes

2 mei 2016
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

0,5 kg kippenvleugels
1 wortel (grof gesneden)
1 halve prei (grof gesneden)
1 stengel selder (grof gesneden)
1 ui (grof gesneden)
Peper
1 eetlepel olie
75 g groentejulienne
Gehakte bieslook

Bereiding

  1. 1

    Bak de kip aan in de olie zonder ze te laten kleuren.

  2. 2

    Blus met 3 liter water.

  3. 3

    Voeg de grof gesneden groenten (ui, prei, selder, wortel) en het laurierblad toe.

  4. 4

    Breng op smaak met peper.

  5. 5

    Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen.

  6. 6

    Giet de fond door een puntzeef en laat afkoelen.

  7. 7

    Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan.

  8. 8

    Serveer de consommé met de geblancheerde groentenjulienne en werk af met gehakte bieslook.

Voedingswaarden

Energie: 1005 kJ / 241 kcal
Eiwitten: 26,90g
Vetten: 10,20g
waarvan verzadigd: 2,58g
Koolhydraten: 8.40g
waarvan suiker: 8,10g
Vezels: 3,80g
Natrium: 0,16g
Bronnen

Recept van Libelle Lekker - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis