Voorgerecht

Consommé met fijne groentjes

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingrediënten
4 personen
  • 0,5 kg kippenvleugels
  • 1 wortel (grof gesneden)
  • 1 halve prei (grof gesneden)
  • 1 stengel selder (grof gesneden)
  • 1 ui (grof gesneden)
  • 1 laurierblad
  • Peper
  • 1 eetlepel olie
  • 75 g groentejulienne
  • Gehakte bieslook
Bereiding
  1. Bak de kip aan in de olie zonder ze te laten kleuren.
  2. Blus met 3 liter water.
  3. Voeg de grof gesneden groenten (ui, prei, selder, wortel) en het laurierblad toe.
  4. Breng op smaak met peper.
  5. Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen.
  6. Giet de fond door een puntzeef en laat afkoelen.
  7. Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan.
  8. Serveer de consommé met de geblancheerde groentenjulienne en werk af met gehakte bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1005 kJ
Energie (kcal): 
241 kcal
Eiwitten: 
26,90 g
Vetten: 
10,20 g
waarvan verzadigd: 
2,58 g
Koolhydraten: 
8,40 g
waarvan suiker: 
8,10 g
Vezels: 
3,80 g
Natrium: 
0,16 g
Bronnen

Recept van Libelle Lekker - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?