Consommé met fijne groentjes
Ingredienten voor 4 personen
0,5 kg kippenvleugels
1 wortel (grof gesneden)
1 halve prei (grof gesneden)
1 stengel selder (grof gesneden)
1 ui (grof gesneden)
Peper
1 eetlepel olie
75 g groentejulienne
Gehakte bieslook
Bereiding
-
1
Bak de kip aan in de olie zonder ze te laten kleuren.
-
2
Blus met 3 liter water.
-
3
Voeg de grof gesneden groenten (ui, prei, selder, wortel) en het laurierblad toe.
-
4
Breng op smaak met peper.
-
5
Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen.
-
6
Giet de fond door een puntzeef en laat afkoelen.
-
7
Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan.
-
8
Serveer de consommé met de geblancheerde groentenjulienne en werk af met gehakte bieslook.
Voedingswaarden
Energie:
1005 kJ
/
241 kcal
Eiwitten:
26,90g
Vetten:
10,20g
waarvan verzadigd: 2,58g
waarvan verzadigd: 2,58g
Koolhydraten:
8.40g
waarvan suiker: 8,10g
waarvan suiker: 8,10g
Vezels:
3,80g
Natrium:
0,16g
Bronnen
Recept van Libelle Lekker - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis