Citroensorbet met een fruitsoepje

1 december 2016
16 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

1,5 dl versgeperst citroensap
Zeste van 1 citroen
100g fijne suiker (of zoetstof)
6dl water
Takje verse munt
1 pompelmoes
2 mandarijntjes
1 granaatappel
Eventueel 1 dl light room (de room is niet noodzakelijk, maar maakt de sorbet zachter van smaak)

Bereiding

  1. 1

    Meng het water, het citroensap, de citroenzeste en de suiker en verwarm het mengsel totdat de suiker is opgelost.

  2. 2

    Voeg de room toe.

  3. 3

    Laat dit onafgedekt 1 uur opstijven in de diepvries.

  4. 4

    Ieder half uur het mengsel met een vork losroeren. Laat gedurende 3 uur opstijven.

  5. 5

    Snij het fruit in partjes en verdeel het over dessertschaaltjes.

  6. 6

    Leg er bovenop een bolletje citroensorbet en werk af met de granaatappelpitjes en verse munt.

Voedingswaarden

Energie: 862 kJ / 206 kcal
Eiwitten: 2,50g
Vetten: 1,70g
waarvan verzadigd: 0,99g
Koolhydraten: 43.10g
waarvan suiker: 40,20g
Vezels: 3,90g
Natrium: 0g