Een licht, suikervrij en fris dessertje met citroen. Per persoon: 5 g koolhydraten.
Ingrediënten
4 personen- 5 g agar agar (of 4 gelatineblaadjes)
- Sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels water
- Geraspte schil van 1 citroen
- 1 koffielepel gemberpoeder
- Zoetmiddel naar keuze (equivalent van 120 g suiker: bv. 60g Tagatesse of 12 g Sucralose van Canderel)
- 200 g magere verse kaas / kwark
- 200 ml magere yoghurt
- 1 eiwit
- 1 citroen in plakjes gesneden
- Enkele blaadjes citroenmelisse voor de garnering
Bereiding
- Verwarm de agar agar in het citroensap met 2 eetlepels water, citroenrasp, gember en de zoetstof.
- Blijf roeren tot de agar agar volledig is opgelost. Neem van het vuur.
- Klop met een mixer de kwark en yoghurt door elkaar.
- Klop het eiwit stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.
- Schep het agar agarmengsel door het kwarkmengsel.
- Bekleed vormpjes met plasticfolie en vul ze met het kwarkmengsel.
- Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Keer de vormpjes op een bord en garneer met schijfjes citroen en citroenmelisseblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
379 kJEnergie (kcal):
90 kcalEiwitten:
8,40 gVetten:
0,50 gwaarvan verzadigd:
0,30 gKoolhydraten:
5,20 gwaarvan suiker:
4,90 gVezels:
4,40 gNatrium:
0,04 g