Dessert

Citroenbavarois

Een licht, suikervrij en fris dessertje met citroen. Per persoon: 5 g koolhydraten.

Ingrediënten
4 personen
  • 5 g agar agar (of 4 gelatineblaadjes)
  • Sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels water
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • Zoetmiddel naar keuze (equivalent van 120 g suiker: bv. 60g Tagatesse of 12 g Sucralose van Canderel)
  • 200 g magere verse kaas / kwark
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 eiwit
  • 1 citroen in plakjes gesneden
  • Enkele blaadjes citroenmelisse voor de garnering
Bereiding
  1. Verwarm de agar agar in het citroensap met 2 eetlepels water, citroenrasp, gember en de zoetstof.
  2. Blijf roeren tot de agar agar volledig is opgelost. Neem van het vuur.
  3. Klop met een mixer de kwark en yoghurt door elkaar.
  4. Klop het eiwit stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.
  5. Schep het agar agarmengsel door het kwarkmengsel.
  6. Bekleed vormpjes met plasticfolie en vul ze met het kwarkmengsel.
  7. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Keer de vormpjes op een bord en garneer met schijfjes citroen en citroenmelisseblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
379 kJ
Energie (kcal): 
90 kcal
Eiwitten: 
8,40 g
Vetten: 
0,50 g
waarvan verzadigd: 
0,30 g
Koolhydraten: 
5,20 g
waarvan suiker: 
4,90 g
Vezels: 
4,40 g
Natrium: 
0,04 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?