Dessert

Chocoladewafels met stevia en blauwe bessen

De zoetkracht van Stevia is 200 tot 300 keer groter dan die van suiker, zonder dat het calorieën aanbrengt. Stevia kan door diabetici gebruikt worden als suikervervanger in een evenwichtig voedingspatroon. We presenteren je dit heerlijk dessert dat bovendien erg gezond is! Met de opgesomde ingrediënten kan je 5 wafels bakken. Smakelijk!

Ingrediënten
5 personen
  • 100g lightboter (op kamertemperatuur)
  • 50 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 85g zelfrijzende bloem
  • 15g cacaopoeder (ongezoet)
  • maïskiemolie
  • 50 ml Griekse yoghurt (light)
  • blauwe bessen
  • 50g stevia kristalkorrel
Bereiding
  1. Klop de boter met de Stevia tot een romig mengsel. Klop er de magere melk door en vervolgens 1 voor 1 de eieren.
  2. Zeef de bloem met het cacaopoeder boven de kom, roer door het beslag tot je een gladde massa krijgt.
  3. Laat het beslag minstens 15 min. rusten op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor.
  4. Vet het wafelijzer in met de olie. Bak wafels van het beslag.
  5. Klop de Griekse yoghurt stijf en zoet 'm met een beetje Stevia. Begin met een kwartje van een koffielepel, want je hebt maar weinig nodig. Serveer de wafels met de yoghurt en werk af met blauwe bessen.
Bronnen

Libelle Lekker

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?