Hoofdgerecht

Carpaccio van tomaten met minikomkommer en radijs

Een zomers bordje tijdens warme dagen! Ideaal om je honger aan te wakkeren!

Ingrediënten
4 personen
  • 4 grote tomaten
  • 200 g kerstomaten (multicolor)
  • ½ bussel radijsjes
  • 2 mini komkommers
  • 1 houthakkersbrood
  • 1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie …)
  • 1 koffielepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Peper van de molen en (grof zeezout)
Bereiding
  1. Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik.
  2. Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.
  3. Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.
  4. Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.
  5. Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.
  7. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.
  8. Tip: Lekker met houthakkersbrood.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?