Gezond gerecht waarbij je naar smaak kan variëren in groentekeuze.
Ingrediënten
4 personen- 400 g kipfilet
- 320 g bulgur
- 500 g broccoli
- 4 wortelen
- 250 g champignons
- 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 2 eetlepels arachideolie
- 250 g magere yoghurt
- 1/2 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Bereiding
- Bak de kipfilets in 2 eetlepels olie.
- Breng water aan de kook en kook de bulgur gaar.
- Snij de wortelen in reepjes, de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Verhit de rest van de olie en bak de groenten kort aan.
- Meng de bulgur onder de groenten.
- Kruid met peper en zout.
- Serveer hierbij een magere versie van tzatziki: meng de magere yoghurt met de fijngehakte knoflook en de geraspte komkommer, en eventueel een snuifje zout.
- Serveer de de bulgur met groenten met de kipfilets en de tzatziki.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2561 kJEnergie (kcal):
609 kcalEiwitten:
38,60 gVetten:
13,20 gwaarvan verzadigd:
3,34 gKoolhydraten:
77,30 gwaarvan suiker:
19,50 gVezels:
13,80 gNatrium:
0,27 gBronnen
Sofie Dumont: Bulgur met roerbakgroeten - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.