Bulgur met kip, groenten en tzatziki

9 mei 2016
2 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

400 g kipfilet
320 g bulgur
500 g broccoli
4 wortelen
250 g champignons
4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
2 eetlepels arachideolie
250 g magere yoghurt
1/2 komkommer
2 teentjes knoflook
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Bak de kipfilets in 2 eetlepels olie.

  2. 2

    Breng water aan de kook en kook de bulgur gaar.

  3. 3

    Snij de wortelen in reepjes, de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. 4

    Verhit de rest van de olie en bak de groenten kort aan.

  5. 5

    Meng de bulgur onder de groenten.

  6. 6

    Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer hierbij een magere versie van tzatziki: meng de magere yoghurt met de fijngehakte knoflook en de geraspte komkommer, en eventueel een snuifje zout.

  8. 8

    Serveer de de bulgur met groenten met de kipfilets en de tzatziki.

Voedingswaarden

Energie: 2561 kJ / 609 kcal
Eiwitten: 38,60g
Vetten: 13,20g
waarvan verzadigd: 3,34g
Koolhydraten: 77.30g
waarvan suiker: 19,50g
Vezels: 13,80g
Natrium: 0,27g
Bronnen

Sofie Dumont: Bulgur met roerbakgroeten - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.