Hoofdgerecht

Bulgur met kip, groenten en tzatziki

Gezond gerecht waarbij je naar smaak kan variëren in groentekeuze.

Ingrediënten
4 personen
  • 400 g kipfilet
  • 320 g bulgur
  • 500 g broccoli
  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 250 g magere yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Bak de kipfilets in 2 eetlepels olie.
  2. Breng water aan de kook en kook de bulgur gaar.
  3. Snij de wortelen in reepjes, de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  4. Verhit de rest van de olie en bak de groenten kort aan.
  5. Meng de bulgur onder de groenten.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer hierbij een magere versie van tzatziki: meng de magere yoghurt met de fijngehakte knoflook en de geraspte komkommer, en eventueel een snuifje zout.
  8. Serveer de de bulgur met groenten met de kipfilets en de tzatziki.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2561 kJ
Energie (kcal): 
609 kcal
Eiwitten: 
38,60 g
Vetten: 
13,20 g
waarvan verzadigd: 
3,34 g
Koolhydraten: 
77,30 g
waarvan suiker: 
19,50 g
Vezels: 
13,80 g
Natrium: 
0,27 g
Bronnen

Sofie Dumont: Bulgur met roerbakgroeten - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?