Bruschetta met sardines en tomaten

24 oktober 2019
23 november 2023

Ingredienten voor 2 personen

2 sneden volkorenbrood of bruin stokbrood (70 g)
2 kleine tomaten (180 g)
2 sardines (70 g)
Kruidenkaas (10 g)
½ teentje knoflook (3 g)
Enkele blaadjes verse basilicum
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook erbij.

  2. 2

    Breng het tomatenmengsel op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Rooster het brood krokant in een voorverwarmde oven (180°C).

  4. 4

    Besmeer het brood met kruidenkaas en beleg rijkelijk met de tomatenstukjes.

  5. 5

    Verdeel de sardines over de broodjes en werk af met enkele blaadjes basilicum en besprenkel met wat olijfolie.

Voedingswaarden

Energie: 882 kJ / 211 kcal
Eiwitten: 13,70g
Vetten: 10g
waarvan verzadigd: 2,70g
Koolhydraten: 17.00g
waarvan suiker: 2,70g
Vezels: 3,10g
Natrium: 0,27g