Voorgerecht

Bruschetta met sardines en tomaten

Ingrediënten
2 personen
  • 2 sneden volkorenbrood of bruin stokbrood
  • 2 kleine tomaten
  • 2 sardines
  • Kruidenkaas
  • Enkele druppels olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook erbij.
  2. Breng het tomatenmengsel op smaak met peper en zout.
  3. Rooster het brood krokant in een voorverwarmde oven (180°C).
  4. Besmeer het brood met kruidenkaas en beleg rijkelijk met de tomatenstukjes.
  5. Verdeel de sardines over de broodjes en werk af met enkele blaadjes basilicum en besprenkel met wat olijfolie.

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?