Heb je door een ziekte - of een behandeling in het kader van een ziekte – soms een onprettige smaak in de mond? Voedingsmiddelen met een pittige of scherpe smaak kunnen dat probleem verzachten. Op dit broodje tonijnsla zorgt een salsa verde bijvoorbeeld voor een verrassende - én verrassend lekkere - twist.
- 4 lichtbruine broodjes
- 160 g tonijn uit blik
- 4 eieren
- 5 blaadjes krulsla
- water
- azijn
- 2 el fijngehakte dragon
- 2 el fijngehakte dille
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 el gehakte kappertjes
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie
- Meng voor de salsa verde de dragon, dille, bieslook, kappertjes, knoflook, balsamicoazijn en olijfolie en klop op met een vork.
- Halveer de broodjes en druppel er een beetje salsa verde op.
- Leg er krulsla op en schik de tonijnfilets ertussen.
- Pocheer de eitjes 3 minuten in kokend water met een scheutje azijn en laat ze even uitlekken op een keukendoek.
- Leg op ieder broodje een eitje en werk af met extra salsa verde.
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)