Hoofdgerecht

Broodje tonijnsla met salsa verde en gepocheerd ei

Heb je door een ziekte - of een behandeling in het kader van een ziekte – soms een onprettige smaak in de mond? Voedingsmiddelen met een pittige of scherpe smaak kunnen dat probleem verzachten. Op dit broodje tonijnsla zorgt een salsa verde bijvoorbeeld voor een verrassende - én verrassend lekkere - twist.  

Ingrediënten
4 personen
  • 4 lichtbruine broodjes
  • 160 g tonijn uit blik
  • 4 eieren
  • 5 blaadjes krulsla
  • water
  • azijn
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 el gehakte kappertjes
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
Bereiding
  1. Meng voor de salsa verde de dragon, dille, bieslook, kappertjes, knoflook, balsamicoazijn en olijfolie en klop op met een vork.
  2. Halveer de broodjes en druppel er een beetje salsa verde op.
  3. Leg er krulsla op en schik de tonijnfilets ertussen.
  4. Pocheer de eitjes 3 minuten in kokend water met een scheutje azijn en laat ze even uitlekken op een keukendoek.
  5. Leg op ieder broodje een eitje en werk af met extra salsa verde.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2692 kJ
Energie (kcal): 
644 kcal
Eiwitten: 
31,00 g
Vetten: 
25,60 g
waarvan verzadigd: 
4,70 g
Koolhydraten: 
69,10 g
waarvan suiker: 
6,00 g
Vezels: 
6,10 g
Natrium: 
0,72 g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)

Auteur
Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?