Foto broodje tonijnsalade Foto broodje tonijnsalade

Broodje tonijnsla met salsa verde en gepocheerd ei

Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
25 januari 2023
27 november 2023

Heb je door een ziekte - of een behandeling in het kader van een ziekte – soms een onprettige smaak in de mond? Voedingsmiddelen met een pittige of scherpe smaak kunnen dat probleem verzachten. Op dit broodje tonijnsla zorgt een salsa verde bijvoorbeeld voor een verrassende - én verrassend lekkere - twist.  

Ingredienten voor 4 personen

4 lichtbruine broodjes
160 g tonijn uit blik
4 eieren
5 blaadjes krulsla
water
azijn
2 el fijngehakte dragon
2 el fijngehakte dille
2 el fijngehakte bieslook
1 el gehakte kappertjes
1 teentje knoflook, fijngeperst
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Meng voor de salsa verde de dragon, dille, bieslook, kappertjes, knoflook, balsamicoazijn en olijfolie en klop op met een vork.

  2. 2

    Halveer de broodjes en druppel er een beetje salsa verde op.

  3. 3

    Leg er krulsla op en schik de tonijnfilets ertussen.

  4. 4

    Pocheer de eitjes 3 minuten in kokend water met een scheutje azijn en laat ze even uitlekken op een keukendoek.

  5. 5

    Leg op ieder broodje een eitje en werk af met extra salsa verde.

Voedingswaarden

Energie: 2692 kJ / 644 kcal
Eiwitten: 31g
Vetten: 25,60g
waarvan verzadigd: 4,70g
Koolhydraten: 69.10g
waarvan suiker: 6g
Vezels: 6,10g
Natrium: 0,72g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)