Broccolisoep met gerookte forel

19 november 2020
5 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

800 g broccoliroosjes
150 g aardappelen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 el krulpeterselie
1,2 l groentebouillon
100 g gerookte forel, in reepjes
2 el room
2 el geroosterde amandelschilfers
bakboter
peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.

  2. 2

    Verhit wat bakboter in een diepe pan. Fruit hierin de ui met de look. Voeg de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.

  3. 3

    Snijd de gerookte forel in reepjes.

  4. 4

    Voeg de kaas toe aan de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schep de soep in kommen. Werk af met de forel, room, amandelschilfers en peterselie.

Voedingswaarden

Energie: 1032 kJ / 248 kcal
Eiwitten: 16g
Vetten: 12,90g
waarvan verzadigd: 3,40g
Koolhydraten: 13.30g
waarvan suiker: 6,80g
Vezels: 8,80g
Natrium: 1,20g