Hoofdgerecht

Broccolisoep met gerookte forel

Lekker van bij ons

Van een klassieke broccolisoep maak je snel een verfijnd gerecht door af te werken met gerookte forel en amandelschilfers.

Ingrediënten
4 personen
  • 800 g broccoliroosjes
  • 150 g aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el krulpeterselie
  • 1,2 l groentebouillon
  • 2 el geraspte Postel komijnkaas
  • 100 g gerookte forel, in reepjes
  • 2 el room
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • bakboter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.
  2. Verhit wat bakboter in een diepe pan. Fruit hierin de ui met de look. Voeg de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  3. Snijd de gerookte forel in reepjes.
  4. Voeg de kaas toe aan de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in kommen. Werk af met de forel, room, amandelschilfers en peterselie.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?