Hoofdgerecht

Boerenomelet

Lekker bij een boterham of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.

Ingrediënten
1 persoon
  • 1 eetlepel bak- en braadmargarine of olie
  • 2 eieren
  • 50 ml (soja)room
  • 1 tomaat
  • ½ ui
  • 50 g champignons
  • 1 gekookte aardappel
  • 20 g gemalen kaas
  • Kruiden naar keuze: bv peterselie, bieslook, paprikapoeder
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Was de tomaat en champignons en snij ze fijn.
  2. Snipper de ajuin en snij de aardappel in blokjes.
  3. Doe de aardappelblokjes en champignonschijfjes in een pan.
  4. Fruit de ajuin in de margarine of olie.
  5. Voeg de tomaat toe.
  6. Klop de eieren los.
  7. Voeg vervolgens de kruiden toe en dan de gemalen kaas.
  8. Giet dit mengsel over de champignons en aardappelen en laat op een zacht vuurtje verder bakken, tot de eieren gestold zijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2097 kJ
Energie (kcal): 
504 kcal
Eiwitten: 
26,60 g
Vetten: 
35,60 g
waarvan verzadigd: 
9,71 g
Koolhydraten: 
17,10 g
waarvan suiker: 
5,00 g
Vezels: 
5,00 g
Natrium: 
0,62 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?