Lekker bij een boterham of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.
Ingrediënten
1 persoon- 1 eetlepel bak- en braadmargarine of olie
- 2 eieren
- 50 ml (soja)room
- 1 tomaat
- ½ ui
- 50 g champignons
- 1 gekookte aardappel
- 20 g gemalen kaas
- Kruiden naar keuze: bv peterselie, bieslook, paprikapoeder
- Peper en zout
Bereiding
- Was de tomaat en champignons en snij ze fijn.
- Snipper de ajuin en snij de aardappel in blokjes.
- Doe de aardappelblokjes en champignonschijfjes in een pan.
- Fruit de ajuin in de margarine of olie.
- Voeg de tomaat toe.
- Klop de eieren los.
- Voeg vervolgens de kruiden toe en dan de gemalen kaas.
- Giet dit mengsel over de champignons en aardappelen en laat op een zacht vuurtje verder bakken, tot de eieren gestold zijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2097 kJEnergie (kcal):
504 kcalEiwitten:
26,60 gVetten:
35,60 gwaarvan verzadigd:
9,71 gKoolhydraten:
17,10 gwaarvan suiker:
5,00 gVezels:
5,00 gNatrium:
0,62 g