Foto boerenomelet Foto boerenomelet

Boerenomelet

24 mei 2016
6 mei 2024
15minuten

Lekker bij een boterham of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.

Ingredienten voor 1 personen

2 eieren

1/4 kop volle melk

 1/4 kop geraspte kaas

 1/4 kop fijngesneden ui

1/4 kop champignons, in plakjes gesneden

1 handvol verse spinazieblaadjes

1 eetlepel olijfolie

4 kerstomaten, gehalveerd

Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. 1

    Klop de eieren en melk in een kom.

  2. 2

     Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekjes goed aan.

  4. 4

    Voeg nadien de gesneden ui en champignons toe aan de pan. Bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie en de kerstomaten toe en bak kort.

  5. 5

    Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten in de pan en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Laat de omelet opbakken tot de randen beginnen te stollen.

  7. 7

    Zodra de omelet bijna gaar is, vouw je deze dubbel met een spatel. Bak de omelet tot de gewenste gaarheid.

Voedingswaarden

Eiwitten: 32g
Vetten: 43g
waarvan verzadigd: 15g
Zout: 2,20g
Koolhydraten: 10.00g
waarvan suiker: 6g
Vezels: 2g
Natrium: 0,89g