Bloemkoolsoep met volkorentoast

29 september 2020
29 november 2023

Last van constipatie? Probeer dit vezelrijke soepje eens.

Ingredienten voor 1 personen

400 g bloemkoolroosjes diepvries (of 1 verse grote)
1 prei
verse peterselie
1 eetlepel olie
peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. 1

    Was de prei en snijd het preiwit in stukjes.

  2. 2

    Verhit de olie in een pot en stoof het fijngesneden preiwit.

  3. 3

    Voeg bij de prei de bloemkoolroosjes toe en overgiet met bouillon.

  4. 4

    Laat ca. 10 minuten koken.

  5. 5

    Snipper ondertussen de peterselie fijn.

  6. 6

    Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer met wat verse peterselie.

  8. 8

    Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.

  9. 9

    Voor de toast: Verwarm de oven voor op 180°C. Pers het teentje look uit, snipper de peterselie fijn, meng onder de vetstof. Verdeel over 3 sneden brood en bak krokant in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden

Energie: 2211 kJ / 534 kcal
Eiwitten: 24,60g
Vetten: 11,80g
waarvan verzadigd: 2,70g
Koolhydraten: 67.90g
waarvan suiker: 29,60g
Vezels: 25,40g
Natrium: 5,04g