Soep

Bloemkoolsoep met volkorentoast

Last van constipatie? Probeer dit vezelrijke soepje eens.

Ingrediënten
1 persoon
  • 400 g bloemkoolroosjes diepvries (of 1 verse grote)
  • 1 prei
  • verse peterselie
  • 1 liter groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout (naar smaak)
Bereiding
  1. Was de prei en snijd het preiwit in stukjes.
  2. Verhit de olie in een pot en stoof het fijngesneden preiwit.
  3. Voeg bij de prei de bloemkoolroosjes toe en overgiet met bouillon.
  4. Laat ca. 10 minuten koken.
  5. Snipper ondertussen de peterselie fijn.
  6. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
  7. Serveer met wat verse peterselie.
  8. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
  9. Voor de toast: Verwarm de oven voor op 180°C. Pers het teentje look uit, snipper de peterselie fijn, meng onder de vetstof. Verdeel over 3 sneden brood en bak krokant in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2211 kJ
Energie (kcal): 
534 kcal
Eiwitten: 
24,60 g
Vetten: 
11,80 g
waarvan verzadigd: 
2,70 g
Koolhydraten: 
67,90 g
waarvan suiker: 
29,60 g
Vezels: 
25,40 g
Natrium: 
5,04 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?