Dessert

Blanc-manger met amandelen en fruit

www.canderel.be/recepten

Op zoek naar een fris en gezond dessertje om van te smullen tijdens een warme zomerdag? Probeer dan zeker dit recept eens uit. 

Ingrediënten
6 personen
  • 1/2 l halfvolle melk
  • 1 vanillestokje
  • 30 g amandelpoeder
  • 20 g zoetstof in kristalvorm
  • 5 gelatineblaadjes
  • 6 potjes magere verse kaas
  • Fruit: mango, abrikozen, aardbeien ...
Bereiding
  1. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water. 
  2. Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 20 g zoetstof in kristalvorm. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en het opengesneden vanillestokje. Laat 10 min. afgedekt trekken. 
  3. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de half afgekoelde amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen. 
  4. Meng de verse kaas met 20 g zoetstof in kristalvorm en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk. 
  5. Wissel in glaasjes laagjes fruit en crème met elkaar af en eindig met wat fruit bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers. 
  6. Plaats 2 uur in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
720 kJ
Energie (kcal): 
172 kcal
Eiwitten: 
13,00 g
Vetten: 
6,90 g
waarvan verzadigd: 
3,15 g
Koolhydraten: 
13,30 g
waarvan suiker: 
12,60 g
Vezels: 
1,70 g
Natrium: 
0,08 g
Bronnen

Afgeleid recept uit de recepten van Canderel (www.canderel.be/recepten)  

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?