Blanc-manger met amandelen en fruit
Ingredienten voor 6 personen
1/2 l halfvolle melk
1 vanillestokje
30 g amandelpoeder
20 g zoetstof in kristalvorm
5 gelatineblaadjes
6 potjes magere verse kaas
Fruit: mango, abrikozen, aardbeien ...
Bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
-
2
Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 20 g zoetstof in kristalvorm. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en het opengesneden vanillestokje. Laat 10 min. afgedekt trekken.
-
3
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de half afgekoelde amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen.
-
4
Meng de verse kaas met 20 g zoetstof in kristalvorm en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk.
-
5
Wissel in glaasjes laagjes fruit en crème met elkaar af en eindig met wat fruit bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers.
-
6
Plaats 2 uur in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie:
720 kJ
/
172 kcal
Eiwitten:
13g
Vetten:
6,90g
waarvan verzadigd: 3,15g
waarvan verzadigd: 3,15g
Koolhydraten:
13.30g
waarvan suiker: 12,60g
waarvan suiker: 12,60g
Vezels:
1,70g
Natrium:
0,08g
Bronnen
Afgeleid recept uit de recepten van Canderel (www.canderel.be/recepten)