www.canderel.be/recepten
Op zoek naar een fris en gezond dessertje om van te smullen tijdens een warme zomerdag? Probeer dan zeker dit recept eens uit.
Ingrediënten
6 personen- 1/2 l halfvolle melk
- 1 vanillestokje
- 30 g amandelpoeder
- 20 g zoetstof in kristalvorm
- 5 gelatineblaadjes
- 6 potjes magere verse kaas
- Fruit: mango, abrikozen, aardbeien ...
Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
- Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 20 g zoetstof in kristalvorm. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en het opengesneden vanillestokje. Laat 10 min. afgedekt trekken.
- Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de half afgekoelde amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen.
- Meng de verse kaas met 20 g zoetstof in kristalvorm en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk.
- Wissel in glaasjes laagjes fruit en crème met elkaar af en eindig met wat fruit bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers.
- Plaats 2 uur in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
720 kJEnergie (kcal):
172 kcalEiwitten:
13,00 gVetten:
6,90 gwaarvan verzadigd:
3,15 gKoolhydraten:
13,30 gwaarvan suiker:
12,60 gVezels:
1,70 gNatrium:
0,08 gBronnen
Afgeleid recept uit de recepten van Canderel (www.canderel.be/recepten)