Baba met Elixir d'Anvers, verse kaas en frambozen
Ingredienten voor 4 personen
VOOR DE BABA:
35 g boter
125 g zelfrijzende bloem
1 g zout
4 g honing
125 g eieren
VOOR DE SUIKERSTROOP:
250 g suiker
125 g Elixir d’Anvers
VOOR DE AFWERKING:
200 g platte kaas
100 g frambozen
25 g honing
1 takje munt
poedersuiker
Bereiding
-
1
Roer voor de baba 35 g boter los met het zout (1 g), de honing (4 g) en de gezeefde bloem (125 g).
-
2
Voeg de eieren (125 g) één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt.
-
3
Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een oven op 180°C.
-
4
Kook voor de stroop het water (0,5 l) met de suiker (250 g) op en laat enkele minuten doorkoken.
-
5
Parfumeer dan met de likeur en haal van het vuur. (125 g Elixir d’Anvers)
-
6
Laat licht afkoelen en giet de stroop dan over het gebak.
-
7
Laat minstens een nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.
-
8
Snipper de munt.
-
9
Meng de honing en de munt onder de verse kaas.
-
10
Snijd kleine stukjes uit de baba en werk af met de frambozen.
-
11
Strooi wat poedersuiker over de borden.
Voedingswaarden
Energie:
2834 kJ
/
677 kcal
Eiwitten:
11,20g
Vetten:
15,60g
waarvan verzadigd: 9,35g
waarvan verzadigd: 9,35g
Koolhydraten:
103.40g
waarvan suiker: 81,10g
waarvan suiker: 81,10g
Vezels:
2,70g
Natrium:
0,31g