Baba is een klassiek Frans gebakje. Het is een kleine droge cake die zich volzuigt met een vloeistof, in dit geval met Elixir d'Anvers.
Ingrediënten
4 personen- VOOR DE BABA:
- 35 g boter
- 125 g zelfrijzende bloem
- 1 g zout
- 4 g honing
- 125 g eieren
- VOOR DE SUIKERSTROOP:
- 250 g suiker
- 0,5 l water
- 125 g Elixir d’Anvers
- VOOR DE AFWERKING:
- 200 g platte kaas
- 100 g frambozen
- 25 g honing
- 1 takje munt
- poedersuiker
Bereiding
- Roer voor de baba 35 g boter los met het zout (1 g), de honing (4 g) en de gezeefde bloem (125 g).
- Voeg de eieren (125 g) één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt.
- Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een oven op 180°C.
- Kook voor de stroop het water (0,5 l) met de suiker (250 g) op en laat enkele minuten doorkoken.
- Parfumeer dan met de likeur en haal van het vuur. (125 g Elixir d’Anvers)
- Laat licht afkoelen en giet de stroop dan over het gebak.
- Laat minstens een nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.
- Snipper de munt.
- Meng de honing en de munt onder de verse kaas.
- Snijd kleine stukjes uit de baba en werk af met de frambozen.
- Strooi wat poedersuiker over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2834 kJEnergie (kcal):
677 kcalEiwitten:
11,20 gVetten:
15,60 gwaarvan verzadigd:
9,35 gKoolhydraten:
103,40 gwaarvan suiker:
81,10 gVezels:
2,70 gNatrium:
0,31 g