Baba met Elixir d'Anvers, verse kaas en frambozen

30 mei 2016
17 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

VOOR DE BABA:
35 g boter
125 g zelfrijzende bloem
1 g zout
4 g honing
125 g eieren
VOOR DE SUIKERSTROOP:
250 g suiker
125 g Elixir d’Anvers
VOOR DE AFWERKING:
200 g platte kaas
100 g frambozen
25 g honing
1 takje munt
poedersuiker

Bereiding

  1. 1

    Roer voor de baba 35 g boter los met het zout (1 g), de honing (4 g) en de gezeefde bloem (125 g).

  2. 2

    Voeg de eieren (125 g) één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt.

  3. 3

    Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een oven op 180°C.

  4. 4

    Kook voor de stroop het water (0,5 l) met de suiker (250 g) op en laat enkele minuten doorkoken.

  5. 5

    Parfumeer dan met de likeur en haal van het vuur. (125 g Elixir d’Anvers)

  6. 6

    Laat licht afkoelen en giet de stroop dan over het gebak.

  7. 7

    Laat minstens een nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.

  8. 8

    Snipper de munt.

  9. 9

    Meng de honing en de munt onder de verse kaas.

  10. 10

    Snijd kleine stukjes uit de baba en werk af met de frambozen.

  11. 11

    Strooi wat poedersuiker over de borden.

Voedingswaarden

Energie: 2834 kJ / 677 kcal
Eiwitten: 11,20g
Vetten: 15,60g
waarvan verzadigd: 9,35g
Koolhydraten: 103.40g
waarvan suiker: 81,10g
Vezels: 2,70g
Natrium: 0,31g