Een heerlijk zoete salade met vers fruit, kipfilet en noten
Ingrediënten
2 personen- ¼ ananas
- 250 gram kipfilet
- 1 avocado
- 50 gram rucola
- 50 gram walnoten
- 2 dotjes preischeutjes
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel peper
- Snuifje zout
Bereiding
- Vul de waterkoker, zet hem aan.
- Leg de rauwe kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken.
- Snij de kroon van een ananas, snij door tweeën en 1 stuk weer in tweeën. Bewaar ¾ in folie in de koelkast.
- Snij de kern en de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit.
- Snij in blokjes en leg samen met de ananasblokjes in een kom.
- Was de rucola en verdeel over 2 borden.
- Hak de walnoten grof.
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
- Haal de kip met een vork uit het water en controleer of hij gaar is.
- Snij de kip in blokjes en laat even afkoelen.
- Voeg de kip toe aan de ananas en avocado, hussel door elkaar en verdeel over de rucola.
- Strooi de walnoten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen.
- Leg nu op beide salades een dotje preischeuten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2979 kJEnergie (kcal):
715 kcalEiwitten:
33,20 gVetten:
52,00 gwaarvan verzadigd:
7,67 gKoolhydraten:
23,90 gwaarvan suiker:
19,20 gVezels:
7,60 gNatrium:
0,21 g