avocadosalade met ananas, kip en walnoten

5 september 2016
21 november 2023

Een heerlijk zoete salade met vers fruit, kipfilet en noten

Ingredienten voor 2 personen

¼ ananas
250 gram kipfilet
1 avocado
50 gram rucola
50 gram walnoten
2 dotjes preischeutjes
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel peper
Snuifje zout

Bereiding

  1. 1

    Vul de waterkoker, zet hem aan.

  2. 2

    Leg de rauwe kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken.

  3. 3

    Snij de kroon van een ananas, snij door tweeën en 1 stuk weer in tweeën. Bewaar ¾ in folie in de koelkast.

  4. 4

    Snij de kern en de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. 5

    Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit.

  6. 6

    Snij in blokjes en leg samen met de ananasblokjes in een kom.

  7. 7

    Was de rucola en verdeel over 2 borden.

  8. 8

    Hak de walnoten grof.

  9. 9

    Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.

  10. 10

    Haal de kip met een vork uit het water en controleer of hij gaar is.

  11. 11

    Snij de kip in blokjes en laat even afkoelen.

  12. 12

    Voeg de kip toe aan de ananas en avocado, hussel door elkaar en verdeel over de rucola.

  13. 13

    Strooi de walnoten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen.

  14. 14

    Leg nu op beide salades een dotje preischeuten.

Voedingswaarden

Energie: 2979 kJ / 715 kcal
Eiwitten: 33,20g
Vetten: 52g
waarvan verzadigd: 7,67g
Koolhydraten: 23.90g
waarvan suiker: 19,20g
Vezels: 7,60g
Natrium: 0,21g