Hoofdgerecht

avocadosalade met ananas, kip en walnoten

Een heerlijk zoete salade met vers fruit, kipfilet en noten

Ingrediënten
2 personen
  • ¼ ananas
  • 250 gram kipfilet
  • 1 avocado
  • 50 gram rucola
  • 50 gram walnoten
  • 2 dotjes preischeutjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel peper
  • Snuifje zout
Bereiding
  1. Vul de waterkoker, zet hem aan.
  2. Leg de rauwe kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken.
  3. Snij de kroon van een ananas, snij door tweeën en 1 stuk weer in tweeën. Bewaar ¾ in folie in de koelkast.
  4. Snij de kern en de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit.
  6. Snij in blokjes en leg samen met de ananasblokjes in een kom.
  7. Was de rucola en verdeel over 2 borden.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
  10. Haal de kip met een vork uit het water en controleer of hij gaar is.
  11. Snij de kip in blokjes en laat even afkoelen.
  12. Voeg de kip toe aan de ananas en avocado, hussel door elkaar en verdeel over de rucola.
  13. Strooi de walnoten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen.
  14. Leg nu op beide salades een dotje preischeuten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2979 kJ
Energie (kcal): 
715 kcal
Eiwitten: 
33,20 g
Vetten: 
52,00 g
waarvan verzadigd: 
7,67 g
Koolhydraten: 
23,90 g
waarvan suiker: 
19,20 g
Vezels: 
7,60 g
Natrium: 
0,21 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?