Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes  Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes

Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes

8 september 2021
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

320 g garnalen
800 g asperges
4 eieren
1 bussel peterselie
Peper
Zout (optioneel)
1 volkoren stokbrood

Bereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar in 10-15 minuten.

  2. 2

    Kook de eieren hard in 8-10 minuten.

  3. 3

    Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en prak ze met een vork. Schep er wat yoghurt onder om het smeuïg te maken.

  4. 4

    Meng de gepelde garnalen en de fijngesnipperde peterselie eronder. Breng op smaak met peper.

  5. 5

    Leg de asperges op een bord en werk af met het ei-garnalenmengsel.

  6. 6

    Serveer met volkorenbrood.

Voedingswaarden

Energie: 1871 kJ / 447 kcal
Eiwitten: 37,10g
Vetten: 12,70g
waarvan verzadigd: 3,25g
Koolhydraten: 41.90g
waarvan suiker: 4,60g
Vezels: 8,40g
Natrium: 4,02g
Bronnen