Tip van onze diëtisten: let op een goede bordverdeling. Verdeel je bord bij het opscheppen in drie delen: een helft voor groenten (bij voorkeur seizoensgroenten), een kwart voor aardappelen of volkoren granen en een kwart voor vlees, vis, ei, peulvruchten of vervangproducten.
- 320 g garnalen
- 800 g asperges
- 4 eieren
- 1 bussel peterselie
- 2 el halfvolle yoghurt
- Peper
- Zout (optioneel)
- 1 volkoren stokbrood
- Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar in 10-15 minuten.
- Kook de eieren hard in 8-10 minuten.
- Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en prak ze met een vork. Schep er wat yoghurt onder om het smeuïg te maken.
- Meng de gepelde garnalen en de fijngesnipperde peterselie eronder. Breng op smaak met peper.
- Leg de asperges op een bord en werk af met het ei-garnalenmengsel.
- Serveer met volkorenbrood.