Hoofdgerecht

Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes

zekergezond.be

Let op een goede bordverdeling. Verdeel je bord bij het opscheppen in drie delen: een helft voor groenten (bij voorkeur seizoensgroenten), een kwart voor aardappelen of volkoren granen en een kwart voor vlees, vis, ei, peulvruchten of vervangproducten.  

Ingrediënten
4 personen
  • 320 g garnalen
  • 800 g asperges
  • 4 eieren
  • 1 bussel peterselie
  • 2 el halfvolle yoghurt
  • Peper
  • Zout (optioneel)
  • 1 volkoren stokbrood
Bereiding
  1. Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar in 10-15 minuten.
  2. Kook de eieren hard in 8-10 minuten.
  3. Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en prak ze met een vork. Schep er wat yoghurt onder om het smeuïg te maken.
  4. Meng de gepelde garnalen en de fijngesnipperde peterselie eronder. Breng op smaak met peper.
  5. Leg de asperges op een bord en werk af met het ei-garnalenmengsel.
  6. Serveer met volkorenbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1871 kJ
Energie (kcal): 
447 kcal
Eiwitten: 
37,10 g
Vetten: 
12,70 g
waarvan verzadigd: 
3,25 g
Koolhydraten: 
41,90 g
waarvan suiker: 
4,60 g
Vezels: 
8,40 g
Natrium: 
4,02 g
Bronnen

zekergezond.be 

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?