Lekker recept dat helpt bij een te hoge cholesterol.
Ingrediënten
4 personen- 1 kg verse witte asperges
- 500 g oesterzwammen
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 100 g sojascheuten
- 200 ml soja cuisine
- 1 eetlepel verse dille of gedroogde
- 1 eetlepel verse bieslook of gedroogde
- 2 eetlepel gehakte peterselie
- Peper
- 1 eetlepel ontvette visbouillonpoeder of ¼ verkruimeld ontvet visbouillonblokje
- 12 kerstomaatjes
- 4x150 g kabeljauwhaasje
- 600 ml ontvette visbouillon
- Gekookte aardappelen
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. Overstrooi voor het serveren met gehakte peterselie.
- Schil de asperges en snij de houtige uiteinden af. Kook ze beetgaar in water. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en hou ze warm.
- Was de oesterzwammen en droog ze in een slazwierder. Doet dit eveneens met de sojascheuten.
- Snij de oesterzwammen in kleinere stukjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de oesterzwammen even aan. Voeg er ook de sojascheuten aan toe en roerbak nog eventjes kort aan.
- Voeg er de sojacuisine aan toe en laat alles op een heel zacht vuurtje 5 minuten inkoken.
- Kruid ondertussen met de dille, bieslook, peterselie, peper en visbouillonpoeder volgens smaak.
- Roer er op het laatste de gewassen kerstomaatjes door en hou warm.
- Indien de saus iets te dik is, kan je er wat extra visbouillon bijmengen.
- Neem een pan met hoge boorden en giet er 600 ml visbouillon in. Breng dit tot aan het kookpunt en draai dan op een lager vuurtje.
- Pocheer er de kabeljauwhaasjes in en laat uitlekken, hou warm.
- Serveer de asperges schuin op het bord.
- Giet de oesterzwammen schuin (in 1 streep) over de asperges.
- Leg er het stukjes vis op en overstrooi met dille.
- Serveer er de gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1744 kJEnergie (kcal):
416 kcalEiwitten:
38,40 gVetten:
12,00 gwaarvan verzadigd:
1,80 gKoolhydraten:
33,60 gwaarvan suiker:
6,80 gVezels:
12,60 gNatrium:
2,14 g