Hoofdgerecht

Asperges met groentenragoût en kabeljauw

Lekkere recepten die helpen bij een te hoge cholesterol.

Ingrediënten
4 personen
  • 1 kg verse witte asperges
  • 500 gr oesterzwammen
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 100 gr sojascheuten
  • 200 ml soja cuisine
  • 1 eetlepel verse dille of gedroogde
  • 1 eetlepel verse bieslook of gedroogde
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • Peper
  • 1 eetlepel ontvette visbouillonpoeder of ¼ verkruimeld ontvet visbouillonblokje
  • 12 kerstomaatjes
  • 4x150 gr kabeljauwhaasje
  • 600 ml ontvette visbouillon
  • Gekookte aardappelen
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Overstrooi voor het serveren met gehakte peterselie.
  2. Schil de asperges en snij de houtige uiteinden af. Kook ze beetgaar in water. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en hou ze warm.
  3. Was de oesterzwammen en droog ze in een slazwierder. Doet dit eveneens met de sojascheuten.
  4. Snij de oesterzwammen in kleinere stukjes.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de oesterzwammen even aan. Voeg er ook de sojascheuten aan toe en roerbak nog eventjes kort aan.
  6. Voeg er de sojacuisine aan toe en laat alles op een heel zacht vuurtje 5 minuten inkoken.
  7. Kruid ondertussen met de dille, bieslook, peterselie, peper en visbouillonpoeder volgens smaak.
  8. Roer er op het laatste de gewassen kerstomaatjes door en hou warm.
  9. Indien de saus iets te dik is, kan je er wat extra visbouillon bijmengen.
  10. Neem een pan met hoge boorden en giet er 600 ml visbouillon in. Breng dit tot aan het kookpunt en draai dan op een lager vuurtje.
  11. Pocheer er de kabeljauwhaasjes in en laat uitlekken, hou warm.
  12. Serveer de asperges schuin op het bord.
  13. Giet de oesterzwammen schuin (in 1 streep) over de asperges.
  14. Leg er het stukjes vis op en overstrooi met dille.
  15. Serveer er de gekookte aardappelen bij.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?