Probeer deze vezelrijke en zoutarme crumble, het ideale dessertje. Smakelijk!
Ingrediënten
4 personen- 2 appels
- 1 grote peer
- 2 tl citroensap
- 4 tl kaneel of koekkruiden
- 60 g havermout
- 30 ml honing of vloeibaar zoetmiddel
- 20 g margarine (gesmolten)
- Eventueel met suikervrij ijs of vanilleyoghurt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de appel en peer in kleine blokjes.
- Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom. Kneed de havermout, vetstof en vloeibaar zoetmiddel (of honing) samen tot het een geheel is.
- Vet vier 1-persoonsovenschaaltjes (of 1 groter) in en verdeel het appel-perenmengsel over de schaaltjes.
- Verdeel hier de havermoutcrumble overheen en zet gedurende 20 minuten in de oven.
- Je kan dit bijvoorbeeld serveren met één klein bolletje suikervrij vanilleijs of wat vanilleyoghurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
648 kJEnergie (kcal):
155 kcalEiwitten:
2,20 gVetten:
3,40 gwaarvan verzadigd:
0,74 gKoolhydraten:
27,30 gwaarvan suiker:
17,90 gVezels:
3,90 gNatrium:
0,01 gBronnen