Dessert

Appel-perencrumble

Probeer deze vezelrijke en zoutarme crumble, het ideale dessertje. Smakelijk!

Ingrediënten
4 personen
  • 2 appels
  • 1 grote peer
  • 2 tl citroensap
  • 4 tl kaneel of koekkruiden
  • 60 g havermout
  • 30 ml honing of vloeibaar zoetmiddel
  • 20 g margarine (gesmolten)
  • Eventueel met suikervrij ijs of vanilleyoghurt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de appel en peer in kleine blokjes.
  2. Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom. Kneed de havermout, vetstof en vloeibaar zoetmiddel (of honing) samen tot het een geheel is.
  3. Vet vier 1-persoonsovenschaaltjes (of 1 groter) in en verdeel het appel-perenmengsel over de schaaltjes.
  4. Verdeel hier de havermoutcrumble overheen en zet gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Je kan dit bijvoorbeeld serveren met één klein bolletje suikervrij vanilleijs of wat vanilleyoghurt.
Bronnen

FoodStyle

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?