Aardappelsoufflé met erwtjes en broccoli
Ingredienten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar.
-
2
Blancheer de erwtjes en de broccoli. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
-
3
Giet de aardappelen af en laat even ‘drogen’ op een zacht vuurtje. Haal ze door een passeerzeef zodat je een gladde puree krijgt.
-
4
Roer de eigelen, boter en melk door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.
-
5
Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel voorzichtig onder de puree.
-
6
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
7
Vet de ovenvaste schaaltjes in met boter.
-
8
Meng de groene groentjes onder de puree en vul de ovenschaaltjes met de puree, blijf ong. 1 à 2 cm van de rand.
-
9
Plaats de kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze met kokend water. Bak de soufflés 25 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
-
10
Haal ze uit de oven, snipper er wat bieslook over en serveer meteen.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 10,50g
waarvan suiker: 5,80g
Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be