Geen grote honger of lukt het niet om grote porties te eten? Met deze muffins schotel je toch een voedzaam en volwaardig tussendoortje op tafel.
Ingrediënten
3 personen- 600 g aardappelen
- 4 lente-uien
- 1 rode chilipeper
- 6 eieren
- 3 el cottage cheese
- 250 g zelfrijzende bloem
- 50 g Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el sesamzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Boter een muffinvorm in of gebruik bakpapier. Knip het bakpapier hiervoor in stukjes van 15 op 15 cm.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Was de lente-uitjes en de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
- Pureer de aardappelen. Breek de eieren bij de puree en meng goed. Voeg de cottage cheese, Parmezaanse kaas, lente-uitjes, chilipeper en de bloem toe.
- Meng alles tot een glad deeg en kruid met peper en zout.
- Vul elke muffinvorm voor 3/4 met het beslag en strooi er wat zonnebloempitjes en sesamzaad op.
- Plaats de 6 muffins in de hete oven van 180°C en bak ze gedurende 30 à 35 minuten. Ze zijn perfect als ze een glanzende goudbruine kleur hebben. Check voor de zekerheid met een metalen satéstokje. Het deeg mag niet kleven.
- Laat de 6 muffins afkoelen op een rooster en dien ze lauwwarm op. Je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
730 kJEnergie (kcal):
3052 kcalEiwitten:
35,20 gVetten:
20,60 gwaarvan verzadigd:
7,40 gKoolhydraten:
98,20 gwaarvan suiker:
3,60 gVezels:
6,80 gNatrium:
0,21 gBronnen
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)