Aardappelmuffins met cottage cheese
Ingredienten voor 3 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Boter een muffinvorm in of gebruik bakpapier. Knip het bakpapier hiervoor in stukjes van 15 op 15 cm.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
-
4
Was de lente-uitjes en de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
-
5
Pureer de aardappelen. Breek de eieren bij de puree en meng goed. Voeg de cottage cheese, Parmezaanse kaas, lente-uitjes, chilipeper en de bloem toe.
-
6
Meng alles tot een glad deeg en kruid met peper en zout.
-
7
Vul elke muffinvorm voor 3/4 met het beslag en strooi er wat zonnebloempitjes en sesamzaad op.
-
8
Plaats de 6 muffins in de hete oven van 180°C en bak ze gedurende 30 à 35 minuten. Ze zijn perfect als ze een glanzende goudbruine kleur hebben. Check voor de zekerheid met een metalen satéstokje. Het deeg mag niet kleven.
-
9
Laat de 6 muffins afkoelen op een rooster en dien ze lauwwarm op. Je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 7,40g
waarvan suiker: 3,60g
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)