Tussendoortje

Aardappelmuffins met cottage cheese

Geen grote honger of lukt het niet om grote porties te eten? Met deze muffins schotel je toch een voedzaam en volwaardig tussendoortje op tafel.  

Ingrediënten
3 personen
  • 600 g aardappelen
  • 4 lente-uien
  • 1 rode chilipeper
  • 6 eieren
  • 3 el cottage cheese
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaad
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Boter een muffinvorm in of gebruik bakpapier. Knip het bakpapier hiervoor in stukjes van 15 op 15 cm.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  4. Was de lente-uitjes en de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
  5. Pureer de aardappelen. Breek de eieren bij de puree en meng goed. Voeg de cottage cheese, Parmezaanse kaas, lente-uitjes, chilipeper en de bloem toe.
  6. Meng alles tot een glad deeg en kruid met peper en zout.
  7. Vul elke muffinvorm voor 3/4 met het beslag en strooi er wat zonnebloempitjes en sesamzaad op.
  8. Plaats de 6 muffins in de hete oven van 180°C en bak ze gedurende 30 à 35 minuten. Ze zijn perfect als ze een glanzende goudbruine kleur hebben. Check voor de zekerheid met een metalen satéstokje. Het deeg mag niet kleven.
  9. Laat de 6 muffins afkoelen op een rooster en dien ze lauwwarm op. Je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
730 kJ
Energie (kcal): 
3052 kcal
Eiwitten: 
35,20 g
Vetten: 
20,60 g
waarvan verzadigd: 
7,40 g
Koolhydraten: 
98,20 g
waarvan suiker: 
3,60 g
Vezels: 
6,80 g
Natrium: 
0,21 g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)

Auteur
Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?