Aardappelen uit Normandië
Ingredienten voor 4 personen
500 g aardappelen
150 g wit van prei
100 g ui
1 eetlepel bloem
Peper
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar, snijd ze in plakjes.
-
2
Snijd de schoongemaakte prei en uien heel fijn, meng ze door elkaar en smoor ze gaar in een bodempje water met een deksel. Haal ze eruit en laat uitlekken.
-
3
Kook 3/4 van de melk en meng de rest met de bloem. Bind de melk met de bloem en kruid met peper.
-
4
Meng de plakjes aardappelen, prei, uien en de saus door elkaar.
-
5
Giet in een ovenschotel en laat gratineren in de oven.
Voedingswaarden
Energie:
639 kJ
/
152 kcal
Eiwitten:
6,40g
Vetten:
1,50g
waarvan verzadigd: 0,93g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten:
26.60g
waarvan suiker: 8,10g
waarvan suiker: 8,10g
Vezels:
4,10g
Natrium:
0,04g