Aardappelen uit Normandië

16 november 2016
30 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

500 g aardappelen
150 g wit van prei
100 g ui
1 eetlepel bloem
Peper

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar, snijd ze in plakjes.

  2. 2

    Snijd de schoongemaakte prei en uien heel fijn, meng ze door elkaar en smoor ze gaar in een bodempje water met een deksel. Haal ze eruit en laat uitlekken.

  3. 3

    Kook 3/4 van de melk en meng de rest met de bloem. Bind de melk met de bloem en kruid met peper.

  4. 4

    Meng de plakjes aardappelen, prei, uien en de saus door elkaar.

  5. 5

    Giet in een ovenschotel en laat gratineren in de oven.

Voedingswaarden

Energie: 639 kJ / 152 kcal
Eiwitten: 6,40g
Vetten: 1,50g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten: 26.60g
waarvan suiker: 8,10g
Vezels: 4,10g
Natrium: 0,04g