Het belangrijkste voedingsadvies voor mensen met een hoge bloeddruk, is om minder zout te eten. Er wordt aangeraden om de inname van zout te beperken tot maximaal 6 gram zout. Koken zonder zout is makkelijker dan je denkt!
Ingrediënten
4 personen- 500 g aardappelen
- 150 g wit van prei
- 100 g ui
- 3 dl halfvolle melk
- 1 eetlepel bloem
- Peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar, snijd ze in plakjes.
- Snijd de schoongemaakte prei en uien heel fijn, meng ze door elkaar en smoor ze gaar in een bodempje water met een deksel. Haal ze eruit en laat uitlekken.
- Kook 3/4 van de melk en meng de rest met de bloem. Bind de melk met de bloem en kruid met peper.
- Meng de plakjes aardappelen, prei, uien en de saus door elkaar.
- Giet in een ovenschotel en laat gratineren in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
639 kJEnergie (kcal):
152 kcalEiwitten:
6,40 gVetten:
1,50 gwaarvan verzadigd:
0,93 gKoolhydraten:
26,60 gwaarvan suiker:
8,10 gVezels:
4,10 gNatrium:
0,04 g