Hoofdgerecht

Aardappelen uit Normandië

Het belangrijkste voedingsadvies voor mensen met een hoge bloeddruk, is om minder zout te eten. Er wordt aangeraden om de inname van zout te beperken tot maximaal 6 gram zout. Koken zonder zout is makkelijker dan je denkt!

Ingrediënten
4 personen
  • 500 g aardappelen
  • 150 g wit van prei
  • 100 g ui
  • 3 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar, snijd ze in plakjes.
  2. Snijd de schoongemaakte prei en uien heel fijn, meng ze door elkaar en smoor ze gaar in een bodempje water met een deksel. Haal ze eruit en laat uitlekken.
  3. Kook 3/4 van de melk en meng de rest met de bloem. Bind de melk met de bloem en kruid met peper.
  4. Meng de plakjes aardappelen, prei, uien en de saus door elkaar.
  5. Giet in een ovenschotel en laat gratineren in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
639 kJ
Energie (kcal): 
152 kcal
Eiwitten: 
6,40 g
Vetten: 
1,50 g
waarvan verzadigd: 
0,93 g
Koolhydraten: 
26,60 g
waarvan suiker: 
8,10 g
Vezels: 
4,10 g
Natrium: 
0,04 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?