Actua

Zorg- & welzijnsorganisaties verwelkomen jou op 18 maart tijdens Dag van de Zorg

Zondag 18 maart 2018 ontvangen meer dan 250 zorg- & welzijnsorganisaties jou tijdens de Dag van de Zorg. Breng gerust je kinderen, familie en vrienden mee, want iedereen is welkom.

Activiteiten

Wil je kennis maken met de thuisverpleging en te weten komen wat een thuisverpleegkundige voor jou kan betekenen? Dan kan je bv. terecht bij het Wit-Gele Kruis. Of heb je altijd al eens achter de schermen van een ziekenhuis willen gluren? Ooit al een voorziening bezocht voor mensen met een beperking? 

Zondag 18 maart ontvangen zorg- & welzijnsorganisaties en scholen uit heel Vlaanderen jou met open armen. Kom zeker een kijkje nemen. Ontdek de deelnemende organisaties.

Wat is Dag van de Zorg?

De Dag van de Zorg wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. De toon is positief en assertief – de zorg is immers één van de belangrijkste sectoren (ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid) en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud. De Dag van de Zorg wil met een bundeling van krachten de sector in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart zetten.

Dag van de Zorg wordt gesteund door de Vlaamse overheid, zorgambassadeur Lon Holtzer, Flanders’ Care, de VDAB, de koepelorganisaties uit de zorg- en de welzijnssector en de witte economie.

Meer info: dagvandezorg.be

Datum laatste aanpassing: 
07/08/2018

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Wil je weten hoeveel een verpleegkundige zorg je zal kosten en of je beroep kan doen op een tegemoetkoming of een voordeel m.b.t. zorg? In dit overzicht vind je voordelen en tegemoetkomingen i.v.m. met chronische zorg, hulpmiddelen, mantelzorg, materialen, vervoer, voeding, ...

Kleine en grote hulpmiddelen maken jouw dagelijks leven gemakkelijker en bieden je meer comfort. Ook je mantelzorger en zorgverlener hebben er baat bij. Onze verpleegkundigen helpen je bovendien deze hulpmiddelen zelfstandig te gebruiken. Ontdek het aanbod.