Actua

Wandelen is gezond

Wandelen is goed voor je geest, omdat het stress en negatieve gevoelens doet afnemen. Tijdens het stappen krijg je immers constant nieuwe indrukken te verwerken. Een uur in de natuur kan wonderen doen.

Waarom wandelen?

Wie pijn heeft denkt nog te vaak dat rust de enige remedie is. Terwijl bewegen vaak minstens even effectief kan zijn, zeker in het geval van chronische pijn. Gemakkelijk gezegd, maar wie te maken krijgt met (chronische) pijn komt nauwelijks of niet meer aan sporten toe. Voor velen is wandelen dan nog één van de weinige vormen van intensieve beweging die ze aankunnen. Wandelen is een goede vorm van beweging omwille van verschillende redenen:

  • Wandelen is laagdrempelig: je kan het overal doen en het kost je bijna geen geld.
  • Wandelen versterkt de spieren en botten, waardoor de kans op osteoporose (botontkalking) aanzienlijk vermindert.
  • Wandelen is ook goed voor hart en bloedvaten, de longen en de hersenen. Daarnaast verkleint het de kans aanzienlijk op bepaalde soorten kankers.

Kortom, het is gezond en zeker een goede vorm van beweging voor chronische pijnpatiënten.

Datum laatste aanpassing: 
20/01/2021

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale. We schakelen onmiddellijk hulp in!

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Door ouderdom, ziekte of handicap kunnen verplaatsingen binnen- en buitenshuis moeilijker zijn. Mobiliteitshulpmiddelen bieden een oplossing.