Aan tafel

Verse of gedroogde planten en kruiden om je maaltijden op smaak te brengen

Sommige kruidenbereidingen en smaakmakers zoals ketchup, mayonaise, marinades en dressings bevatten ook veel zout. Gebruik er niet te veel van en kijk zeker de ingrediëntenlijst na. Gebruik in de keuken verse of gedroogde aromatische planten en kruiden, om de maaltijden op smaak te brengen.

 

Deze smaakmakers kan je combineren in een lekker gerecht:

Soepen Bieslook, kervel, marjolein, peterselie, ui, peper, kerrie, basilicum, laurier, look, oregano, saffraan, salie, tijm ...
Gekookte aardappelen Ui of laurierblad meekoken en eventueel afwerken met verse, fijngehakte peterselie of bieslook
Rijst Kerrie, ui, peterselie of saffraan
Deegwaren Basilicum, oregano, look, paprika, tijm of salie
Vlees Ui, wortel, laurier, mierikswortel, salie, marjolein, rozemarijn, tijm, muskaatnoot, kerrie, paprika, peper, look of kruidnagel
Gevogelte Marjolein, dragon, cayennepeper, paprika, peper, kerrie, rozemarijn, peterselie of look
Vis Saffraan, venkel, laurier, dille, citroenmelisse, peterselie, dragon, tijm, citroen, peper, selder, ui, wortel of kervel
Sauzen
  • Tomatensaus: peper, look, oregano, basilicum, tijm, ui, wortel, selder, laurier
  • Provençaalse saus: lavas, tijm, salie, rozemarijn
  • Oosterse saus: gember, kerrie, cayennepeper
  • Bechamelsaus: peper, muskaatnoot, peterselie
Gestoofde groeten Ui, tijm, salie, marjolein, basilicum, bonenkruid, peterselie, rozemarijn, muskaatnoot, kruidnagel, look of peper
Salades Bernagie, peper, bieslook, dille, citroenmelisse, peterselie, ui, kervel of look
Auteur
Nele Bangels
Diëtiste Wit-Gele Kruis Limburg
Meer over het thema: 
Voeding
Datum laatste aanpassing: 
22/08/2022

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Voedingsadvies

Bekijk hoe het Wit-Gele Kruis in jouw provincie je kan helpen met voedingsadvies.

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Bekijk al onze diensten
Bezoek witgelekruis.be