Tip van de expert

Tip van de specialist: het juiste stomamateriaal

Om zeker te zijn dat je het juiste materiaal gebruikt, moet de stoma vooral in de beginperiode regelmatig gemeten worden. De stoma is de eerste weken wat gezwollen en ontzwelt de volgende weken. Na ongeveer drie maanden heeft de stoma zijn definitieve vorm aangenomen. Elke keer je nieuw materiaal afhaalt bij de bandagist meet je best eerst de diameter totdat deze gelijk blijft.

Je verpleegkundige helpt graag!

Heb je nog verder vragen over je stomamateriaal? Stel ze aan je verpleegkundige. Elk van onze thuisverpleegkundigen kreeg de nodige opleiding om je stoma te kunnen verzorgen. Je thuisverpleegkundige volgt de aanbevelingen van de (huis)arts en stomaverpleegkundigen in het ziekenhuis op. Ze verzorgt en begeleidt je in de zorg, observeert je algemene gezondheid en contacteert de huisarts bij veranderingen.

Extra omkadering

Als je nog extra omkadering wenst, kan je een beroep doen op ons als referentieverpleegkundige stomazorg. We volgden gespecialiseerde opleidingen, zijn op de hoogte van de allernieuwste technieken en hebben ruime ervaring in stomazorg. Zowel op jouw vraag als op vraag van jouw verpleegkundige, kunnen we - indien nodig meermaals - langskomen om je vragen te beantwoorden of ongerustheden weg te nemen.

Auteur
Cindy Apers
Verpleegkundige gespecialiseerd in complexe verpleegtechnische zorg
Datum laatste aanpassing: 
09/06/2022

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Stoma

We helpen je graag verder met de zorg voor je stoma.

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Bekijk al onze diensten
Bezoek witgelekruis.be