Actua

Statuut en verlofrecht voor mantelzorgers

Mantelzorgers die hun job combineren met de zorg voor iemand uit hun directe omgeving, zullen vanaf 1 oktober 2019 een officieel statuut en bijkomende verlofrechten krijgen. Ook de groep mantelzorgers die erkend kan worden, wordt ruimer dan de groep die nu recht heeft op verlof voor medische bijstand. Ook zelfstandigen, personen die lange tijd afwezig zijn op het werk en een ziekte-­uitkering ontvangen, en mensen die de zorg dragen voor niet-familieleden kunnen een erkend mantelzorger zijn.

Meer info: Gezinsbond

Datum laatste aanpassing: 
17/07/2019

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde? Het Wit-Gele Kruis helpt je bij jouw wondverzorging. Heb je een stoma? Ook dan kan je bij ons terecht.

 

Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde?

Het Wit-Gele Kruis helpt je bij jouw wondverzorging. Heb je een stoma? Ook dan kan je bij ons terecht.

 

Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde?

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale. We schakelen onmiddellijk hulp in!

Onze zorgcentrale kan je op verschillende manieren helpen om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. De zorgcentrale gaat verder dan enkel alarmering via een personenalarmsysteem. We hebben ook oog voor preventie, nazorg en begeleiding.