Actua

Mantelzorgers krijgen erkenning en financiële steun

De mantelzorgers onder jullie zaten er wellicht al even op te wachten. Eindelijk is het zover: sinds 1 september kunnen mantelzorgers een officieel statuut verkrijgen via het ziekenfonds.

Mantelzorgers krijgen nu ook recht op verlof voor medische bijstand en kunnen hun ziekte-uitkering behouden. Deze beslissing is vooral belangrijk voor mantelzorgers die een stap terugzetten in hun professionele leven.

 

Bronnen:
Datum laatste aanpassing: 
10/11/2020

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Heb je hulp nodig bij je dagelijkse verzorging? Het Wit-Gele Kruis helpt je met je hygiënische zorg waarbij jij je comfortabel en goed voelt.

 

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale. We schakelen onmiddellijk hulp in!

Een correcte inname van je medicatie is belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan. Het Wit-Gele Kruis begeleidt en ondersteunt je met de voorgeschreven behandeling in samenspraak met de arts.