Actua

Leestip: Stop darmkanker, kennis delen kan levens redden

Wist jij dat er elke dag 5 mensen sterven aan darmkanker? Meer weten over darmkanker? Lees dan nu het boek 'Stop darmkanker, kennis kan levens redden' met korting! 

Wist jij dat er elke dag 5 mensen sterven aan darmkanker? Eén op twintig Belgen krijgt met darmkanker te maken. Nochtans is darmkanker eenvoudig vroegtijdig op te sporen, en zijn de kansen op genezing in een vroeg stadium veel groter. Bij het grote publiek is er nog te weinig aandacht voor darmkanker.

Daar wil Luc Colemont met zijn boek 'Stop darmkanker verandering' in brengen. In het boek gaat hij in op verschillende aspecten die belangrijk zijn in een efficiënte strijd tegen de ziekte. Zo vertelt hij onder andere over het nut van het bevolkingsonderzoek, welke symptomen op darmkanker kunnen wijzen, wat de mogelijkheden van behandeling zijn ... Daarnaast spelen getuigenissen van patiënten in dit boek ook een belangrijke rol. Zij vertellen openhartig wat het betekent om met darmkanker geconfronteerd te worden.

Datum laatste aanpassing: 
05/01/2021

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

We helpen je graag verder met je sonde of katheder.

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Door ouderdom, ziekte of handicap kunnen verplaatsingen binnen- en buitenshuis moeilijker zijn. Mobiliteitshulpmiddelen bieden een oplossing.

Een correcte inname van je medicatie is belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan. Het Wit-Gele Kruis begeleidt en ondersteunt je met de voorgeschreven behandeling in samenspraak met de arts.