Verpleegkundige en patiënt met insectenbeet Verpleegkundige en patiënt met insectenbeet

Karim geneest van insectenbeet

18 augustus 2016
6 december 2023
Het verhaal van...

Gedurende enkele weken kwam verpleegkundige Gwendoline dagelijks langs bij Karim. Doordat een insectenbeet lelijk uitdraaide, had Karim elke dag verzorging aan zijn been nodig. “Gelukkig waren er dan Gwendoline en haar fantastische collega’s die altijd voor me klaar stonden”, aldus een blije Karim.

Patiënt Karim en verpleegkundige Gwendoline

Geniepig beestje

Karim: “Een tijd geleden ben ik door een insect of een spin gestoken in mijn dijbeen. Het was hier in Vlaanderen, maar het moet een erg geniepig beestje geweest zijn. De beet zelf heb ik niet eens gevoeld. Het is pas achteraf dat de miserie begonnen is. De beet raakte volledig ontstoken en mijn volledige been kleurde blauw.

Ik moest enkele dagen opgenomen worden in het ziekenhuis, waar ze me opereerden. Toen ik naar huis mocht, had ik een diepe krater in mijn dijbeen. Gelukkig kon ik voor de wondzorg op de hulp van het Wit-Gele Kruis rekenen. Gwendoline heeft me erg goed opgevangen en verzorgd. Haar zorg heeft me er echt bovenop geholpen, de wonde evolueerde snel positief.”

Toffe band

Gwendoline: “Het is leuk om te zien dat het goed gaat met Karim. Dat doet mij als verpleegkundige deugd. Toen de wonde was genezen, had ik het gevoel dat ik mijn steentje had bijdragen.”

Karim: “Gezien Gwendoline elke dag langskwam, hadden we een toffe band opgebouwd. Maar ik ben niet alleen tevreden over Gwendoline. Er waren natuurlijk ook haar collega’s en de stagiair die me soms verzorgden. Ze verdienen allemaal een pluim.”

Gwendoline: “Ik probeer altijd de hoogste kwaliteit te garanderen in mijn zorgen. Dat doe ik door me regelmatig bij te scholen. Onze patiënten verdienen dat!”

Dankzij het Wit-Gele Kruis is de wonde erg positief geëvolueerd.

Onze patiënten verdienen de beste kwaliteit.