Foto's: Marco Mertens
Goud waard

Hoe verpleegkundige Lucinda Louisette helpt om haar valrisico te beperken

Twee jaar geleden verhuisde Louisette naar haar appartement in Diest. Omdat ze niet meer zo  goed kan wandelen, heeft ze haar vertrouwde rollator altijd bij de hand. Verpleegkundige Lucinda staat haar steeds bij om haar valrisico te bespreken en te beperken.

Antislipmat

Lucinda heeft Louisette al tweemaal op de badkamervloer gevonden nadat ze gevallen was. “Ze had twee mooie, blauwe badmatten liggen. Helaas schoven deze op de gladde vloer. In samenspraak met haar zorgverleners heeft ze ze weggehaald en is ze niet meer uitgeschoven! Haar douche is ondertussen ook uitgerust met een zitbankje en een antislipmat.

Lucinda: “Vooraleer ik haar was, dubbelcheck ik altijd of haar antislipmat wel goed vastligt. Je weet maar nooit!"

Arm in arm

Louisette: "Lucinda kwam vroeger ook al langs toen ik nog niet veel verzorging nodig had, maar nu zie ik haar soms meermaals per dag. Ik kan nog goed uit de voeten, maar langere afstanden zijn wat moeilijker sinds ik geopereerd ben aan mijn heup. Hiervoor gebruik ik dan mijn rollator. Lucinda helpt me wel voor kortere afstanden zoals van de slaapkamer naar de badkamer. Dan haken we arm in arm en begeleidt ze me veilig tot daar." (lacht)

Kleine dingen

Lucinda: "Ik probeer op diverse manieren Louisette te helpen. Als de krant beneden in de bus zit, neem ik die bijvoorbeeld mee voor haar. Ze neemt niet graag alleen de lift, en de trap is al zeker geen optie. Voor ons zijn dat kleine dingen, maar je kan je patiënten daar heel gelukkig mee maken. Ons praatje als ik langskom, doet ons allebei deugd. Dat is ook en stukje van je job als verpleegkundige. Mijn patiënten blij zien als ik ze bezoek, dat is voor mij heel belangrijk!"

Auteur
Sanne Lambert
Redacteur Gezond Thuis
Datum laatste aanpassing: 
22/03/2023

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Hulpmiddelen voor een betere mobiliteit

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Door ouderdom, ziekte of handicap kunnen verplaatsingen binnen- en buitenshuis moeilijker zijn. Mobiliteitshulpmiddelen bieden een oplossing.

Hygiënische zorg

Heb je hulp nodig bij je dagelijkse verzorging? Het Wit-Gele Kruis helpt je met je hygiënische zorg waarbij jij je comfortabel en goed voelt.

 

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Bekijk al onze diensten
Bezoek witgelekruis.be