mijnWGK, online platform, verpleegkundig dossier mijnWGK, online platform, verpleegkundig dossier

Hoe ervaart een huisarts mijnWGK?

23 november 2016
6 december 2023
Tip van de expert

mijnWGK is een sterk beveiligd online platform dat toegang geeft tot het persoonlijk verpleegdossier van patiënten die bij het Wit-Gele Kruis in zorg zijn. De behandelende arts kan dit dossier raadplegen op voorwaarde dat de patiënt hiervoor zijn toestemming heeft gegeven. Dokter Geert Michiels testte mijnWGK uit.

Wie is ...

Geert Michiels

  • Testte als pilootarts mijnWGK uit
  • Dokterspraktijk in Beernem

“De ontwikkeling van een digitaal platform om zorginformatie tussen thuisverpleegkundige en arts online uit te wisselen, ervaar ik als een grote vooruitgang. Handig is dat ik op elk moment van de dag de verpleegkundige informatie kan raadplegen. Zeker bij risicopatiënten vormt de permanente inzage in de meest accurate zorggegevens een pluspunt. Hoe verloopt het medicatiegebruik, hoe evolueert de wondzorg, wat is de huidige mentale status van de patiënt? Allemaal bijzonder relevante informatie die ik met één muisklik via mijnWGK kan raadplegen."

Voordelen patiënt

"Ook de patiënt ervaart voordelen van mijnWGK: hij kan zijn zorg nauwgezet meevolgen en heeft inzage in bepaalde beslissingen die de arts of de thuisverpleegkundige in nauwe samenspraak maken.

Persoonlijk contact blijft

Uiteraard verdwijnt het persoonlijk contact met de thuisverpleegkundige en mezelf niet. Ik zie mijnWGK als een prima aanvulling op en extra ondersteuning van de huidige telefonische en persoonlijke contacten die er al waren met de verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis.”

mijnWGK is een meerwaarde voor huisarts en patiënt.