Foto: Marco Mertens
Actua

Help misverstanden over diabetes de wereld uit

Om iedereen te informeren en te sensibiliseren over het voorkomen, de oorzaken, de symptomen, de complicaties en de behandeling van diabetes, staat 14 november elk jaar in het teken van diabetes. En dat is ook nodig.

‘Diabetes is een zeldzame aandoening’ of ‘Je kan makkelijk genezen van diabetes’. Het zijn slechts twee voorbeelden van misverstanden die er over deze chronische aandoening bestaan. Jaarlijks stijgt het aantal diabetespatiënten immers wereldwijd. Het is belangrijk dat diabetespatiënten de juiste ondersteuning en opvolging krijgen. De thuisverpleegkundigen en diabeteseducatoren van het Wit-Gele Kruis kunnen de patiënten en hun mantelzorger hierin bijstaan.

14 november, wereld diabetes dag, staat elk jaar in het teken van diabetes om mensen te informeren en te sensibiliseren over het voorkomen, de oorzaken, de symptomen, de complicaties en de behandeling van diabetes.

Meer over het thema: 
DiabetesPreventieZelfzorg
Datum laatste aanpassing: 
10/11/2020

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Diabetes

Een goede opvolging van je diabetes door het correct innemen van medicatie, het opvolgen van je bloedsuikergehalte en gezonde voeding voorkomt complicaties. Onze thuisverpleegkundigen en diabeteseducatoren kunnen je hierin ondersteunen, begeleiden of een aantal aspecten van de zorg aanleren.

Voedingsadvies

Bekijk hoe het Wit-Gele Kruis in jouw provincie je kan helpen met voedingsadvies.

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Bekijk al onze diensten
Bezoek witgelekruis.be