Actua

Geef een schouderklopje en bescherm elkaars huid

Met de slogan "Geef een schouderklopje en bescherm elkaars huid" roept de campagne van Stichting tegen Kanker op om aan een goede zonbescherming te denken.

Volgens het laatste onderzoek van Stichting tegen Kanker, beschermen wij ons duidelijk beter tegen de zon op vakantie in het buitenland, maar vergeten we alles zodra we weer thuis zijn. Stichting tegen Kanker wil iedereen via een eenvoudig gebaar herinneren aan een goede zonbescherming. Want om huidkanker te voorkomen, moeten we verstandig omgaan met de zon en de uv-stralen.

En een schouderklopje krijgen als je verbrand bent? Dat doet pijn. Geef mekaar er dus eentje vóór het te laat is. Drie schouderklopjes staan symbool voor de drie belangrijkste maatregelen voor een goede zonbescherming: schaduw, shirt en smeren

 

Meer over het thema: 
KankerPreventieZelfzorg
Datum laatste aanpassing: 
29/05/2019

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Wondverzorging

Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde? Het Wit-Gele Kruis helpt je bij jouw wondverzorging. Heb je een stoma? Ook dan kan je bij ons terecht.

Heb je hulp nodig bij je dagelijkse verzorging? Het Wit-Gele Kruis helpt je met je hygiënische zorg waarbij jij je comfortabel en goed voelt.

 

Een correcte inname van je medicatie is belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan. Het Wit-Gele Kruis begeleidt en ondersteunt je met de voorgeschreven behandeling in samenspraak met de arts.