Expertisecentrum val-en fractuurpreventie Vlaanderen
Actua

Doe mee aan de week van de valpreventie!

Doe jij ook mee aan de tiende editie van de week van de valpreventie? Met de slogan ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’ dagen enkele bekende Vlamingen jou, ouderen, familie, gezondheid- en welzijnswerkers in Vlaanderen uit om vier opdrachten te volbrengen die elk focussen op een valrisicofactor.

Zin om mee te doen?

Iedereen kan zich kandidaat stellen om de opdrachten uit te voeren en sterren te verdienen voor zijn of haar provincie. De provincie die op het einde van de week de meeste sterren verzamelt, wint de titel van ‘beste valpreventie-provincie van het jaar’.

Kijk voor alle informatie op www.valpreventie.be

Meer over het thema: 
Langer thuis wonenBeweging
Datum laatste aanpassing: 
10/03/2021

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale. We schakelen onmiddellijk hulp in!

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Door ouderdom, ziekte of handicap kunnen verplaatsingen binnen- en buitenshuis moeilijker zijn. Mobiliteitshulpmiddelen bieden een oplossing.

Een correcte inname van je medicatie is belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan. Het Wit-Gele Kruis begeleidt en ondersteunt je met de voorgeschreven behandeling in samenspraak met de arts.