Actua

De nieuwe voedingsdriehoek is er voor iedereen

Gezond eten: wat is dat nu precies? Om deze vraag te beantwoorden ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuwe  voedingsdriehoek. De nieuwe voedingsdriehoek is een realistisch en duurzaam model dat voor iedereen haalbaar is.

Volgens de nieuwe voedingsdriehoek kenmerkt gezond eten zich door grotendeels plantaardige voeding, aangevuld met kleinere hoeveelheden van dierlijke oorsprong en een zo laag mogelijke consumptie van ultrabewerkte producten.

Binnen de voedingsdriehoek worden voedingsmiddelen gerangschikt aan de hand van vijf kleuren. De kleuren weerspiegelen het effect van de producten op de gezondheid. De driehoek houdt bovendien rekening met de actuele voedingsgewoonten. Ook nieuw is dat voeding en beweging van elkaar zijn losgekoppeld in een aparte voedings- en bewegingsdriehoek.

Neem zeker een kijkje op onze aangepaste receptenpagina voor inspiratie bij het klaarmaken van gezonde recepten.

 

Wat eet je het best en hoe doe je dat? Gezond Leven geeft 10 tips

  1. neem plantaardige producten als basis voor elke maaltijd

  2. beperk je inname van dierlijke producten

  3. drink vooral water

  4. kies zo weinig mogelijk voor ultrabewerkte producten

  5. varieer en zoek alternatieven

  6. eet op vaste tijdstippen en samen met anderen

  7. eet bewust en met mate

  8. pas je omgeving aan

  9. werk stapsgewijs

  10. geniet van wat je eet!

Wil je meer info over deze tips? Neem dan zeker op een kijkje op www.gezondleven.be.

Meer over het thema: 
Voeding
Datum laatste aanpassing: 
02/07/2018

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Bekijk hoe het Wit-Gele Kruis in jouw provincie je kan helpen.