Duo

Cecile en thuisverpleegkundige Tanja vertellen over hun dagelijks contact

Cecile Mestdagh is 82 jaar en patiënte bij het Wit-Gele Kruis. Tanja Creyf is één van Ceciles vaste verpleegkundigen en is 29 jaar. Wanneer Cecile en Tanja elkaar zien, is het zelden stil. Ze lachen en ‘zeveren’ veel, maar ook serieuze gesprekken gaan ze niet uit de weg.

Over zotte en serieuze dingen

Cecile: “Tanja komt al ongeveer drie jaar langs bij mij. In het begin verzorgde ze zowel mijn man, Hubert, als mezelf. In het voorjaar is hij echter gestorven. Toen hij onwel werd, was Tanja hier en heeft zij de dokter en de ambulance gebeld. Je ziet, we hebben al veel meegemaakt samen … Zelf heb ik de laatste jaren ook veel gesukkeld met mijn gezondheid.”

Tanja: “We kunnen heel goed babbelen met elkaar en we doen wel eens zot. Maar ook voor serieuze gesprekken maken we tijd. Als Cecile eens een moeilijke dag heeft, merk ik dat onmiddellijk. Dan geef ik haar een dikke knuffel en babbelen we erover. Cecile heeft al veel meegemaakt en is een straffe madam, ze blijft optimistisch! Het moet niet altijd serieus zijn hé, we lachen vooral, gelukkig maar!”

Cecile: “Ik zie niet meer zo goed en ben iets moeilijker te been, maar ik ben aangesloten bij de zorgcentrale van het Wit-Gele Kruis, waardoor ik met een gerust gevoel nog eens buitenshuis kan gaan. Ik ga bijvoorbeeld graag eens een koffietje drinken hier in de buurt of spreek af met familie of vrienden. Het is voor mijn zoon, kleinkinderen en achterkleinkinderen een geruststelling dat ik een personenalarm heb.” Cecile begint te lachen en zegt dat Tanja haar zelfs helpt met de namen van haar achterkleinkinderen als ze eens twijfelt. “Ze heten Ella-Marie en Anna-Julie en soms moet ik wel eens goed nadenken hoe het ook alweer was.”

Tanja: “Doordat ik hier al zo vaak gekomen ben, zie ik de familieleden soms ook. Met hen verloopt de communicatie eveneens heel vlot. Cecile is trots op haar familie en vertelt dan ook vaak hoe het met hen gaat. Je ziet, we hebben altijd wel iets om over te babbelen.”

Meer over het thema: 
Langer thuis wonen
Datum laatste aanpassing: 
03/08/2018

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Onze zorgcentrale kan je op verschillende manieren helpen om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. De zorgcentrale gaat verder dan enkel alarmering via een personenalarmsysteem. We hebben ook oog voor preventie, nazorg en begeleiding.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale. We schakelen onmiddellijk hulp in!