Actua

Boekentips: gids voor dementie en hoe controle over je eigen leven behouden

Ben je op zoek naar nieuwe leestips? De 'Kleine gids voor dementie' en het boek 'Voltooid leven' zijn echte aanraders.

Kleine gids voor dementie

Veel mensen krijgen vroeg of laat met dementie te maken. Er spoken dan veel vragen door hun hoofd en ze hebben nood aan duidelijke en betrouwbare informatie. Het boek Kleine gids voor dementie geeft de persoon met dementie een centrale plaats. Het is een goed kompas en biedt heldere antwoorden.

Meer info over het boek. 

Voltooid leven

In haar boek Voltooid leven spreekt Els van Wijngaarden met oudere personen die hun leven ‘voltooid’ achten, niet omdat ze ziek zijn, maar omdat ze het gevoel hebben dat ze domweg wachten op de dood. Er zit voor hen maar één ding op: de controle terug-pakken. In het boek krijg je antwoorden op vragen zoals: wat is een goed leven, en wanneer is dat voltooid? En hoe gaan we, als individu en als samenleving, om met ouderdom en de dood?

Meer info over het boek.

Datum laatste aanpassing: 
20/12/2021

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Dementie

Onze thuisverpleegkundigen begeleiden de patiënt en zijn omgeving doorheen het ziekteproces. Hierbij gaat veel aandacht naar de impact van de ziekte op de patiënt en zijn familie.

Geestelijke gezondheidszorg en dementie

We bieden ondersteuning bij mensen met psychische en/of cognitieve problemen. De thuisverpleegkundige helpt structuur aan te brengen bij dagelijkse activiteiten en signaleert problemen aan de huisarts en andere betrokken zorgverleners.

Ontdek hoe het Wit-Gele Kruis je kan helpen

Bekijk al onze diensten
Bezoek witgelekruis.be