Actua

‘Jij bent een kei’: campagne voor empathie en hulp bij psychische kwetsbaarheid

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met psychische kwetsbaarheid. De campagne 'Jij bent een kei' vraagt voor meer empathie en hulp die iedereen aanbelangt en om een kei te zijn voor een ander. Steun is heel belangrijk om veerkracht te hervinden of te bewaren.

Tegenslag en ziekte zijn dikwijls moeilijk bespreekbaar. Ook als familielid van een psychisch kwetsbaar iemand, ervaart men het taboe of onbegrip. Vaak wordt men door de omgeving niet gezien of gehoord. Daarbij is het risico groot dat men zichzelf vergeet terwijl men voor het familielid zorgt. Terwijl steun van familieleden, vrienden, collega’s, buren ... heel belangrijk is om veerkracht te hervinden of te bewaren.

Similes is al decennialang een veilige haven voor familieleden van psychisch kwetsbare mensen. Ze worden onthaald met informatie en ondersteuning. Wie dat wenst, kan telefonisch, via mail of in een van de 30 lokale kringen zijn of haar verhaal kwijt. Vrijwilligers staan klaar om lotgenoten te ondersteunen met raad en daad. Er wordt professioneel juridisch advies geboden. En dat alles met veel respect voor de privacy van de leden. Met ‘Jij bent een kei’ start Similes een sensibiliserings­campagne naar het grote publiek. Die loopt tot en met 15 mei 2018, de internationale dag van het gezin.

Datum laatste aanpassing: 
08/11/2017